Én úgy tudtam magánemberként nem lehet népszavazási kezdeményezéssel élni, vagy hogy van most ez? Akár én is feltehetek, ha karok hasonló kérdéseket, többet is?
"Hogyne lehetne? Össze kell gyűjteni x idő alatt y aláírást, és meglesz a népszavazás."
Nem tudod miről beszélsz. A népszavazási kérdést, amíg nem fogadják el, addig nem lehet gyűjteni. És nagyon sokat nem fogadnak el. A kérdésem arra vonatkozott, hogy egyáltalán ki nyújthat be?
"A kérdésem arra vonatkozott, hogy egyáltalán ki nyújthat be?"
Amikor a kopaszok segítségéve a néni beadta ugyanabban a témában a nemtudom melyik képviselő előtt a kérdést, akkor a képviselő és a néni is magánemberként adta be a kérdését. Azaz ponthogy adhat be magánember népszavazási kérdést hitelesítésre. Amit aztán az OVB hitelesít, utána kezdhet aláírást gyűjteni a népszavazáshoz, ha megvan a kellő mennyiségű aláírás, akkor lehet kiírni a népszavazást.
én egy hivatkozást szeretnék látni, mondani mindenki mondhat mindenfélét össze-vissza
én úgy tudtam, hogy régen lehetett, de pár éve ez a lehetőség megszünt, de ha valaki hivatkozik valami törvénycikkelyt, amiből ez kiderül, akkor köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!