Terhesség visszamenőlegesen is semmissé teszi a felmondást?
Mi van akkor ha létszámleépítés keretében elküldenének valakit megkapja a felmondólevelet mit se tudva arról hogy terhes ő meg közli hogy bocsika 6 hetes terhes vagyok itt vannak az orvosi papírok?
Ugye terhesen kirúgni nem lehet. Akkor mit tehet a munkáltató? Összetépi a felmondást és semmis? Fátyol rá?
akkor az van amit én is leírtam
Honnan indulunk?
már nincs előzetes bejelentési kötelezettség, azaz csak akkor kell elmondanunk a munkahelyen, ha veszélyeztetne minket a felmondás. Így bőven elég akkor előrukkolni a farbával, ha át akarják nyújtani a munkáltatói felmondást.
De mit tegyünk, ha utólag jöttünk rá, hogy babát várunk?
Ebben az esetben azonnal vissza kell menni a munkáltatóhoz, s hitelt érdemlően bizonyítani, hogy már a felmondás pillanatában várandósak voltunk. Ekkor egy jóérzésű, jogkövető munkáltató azonnal visszavonja a felmondást, s a jogviszony folytatódik tovább. Ha mégsem teszi ezt meg, akkor mehetünk a bíróságra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!