Ez így jogos önhatalomnak minősül?
Árverésen megvásárolták az ingatlanomat, ám az árverési vevő sorra megakadályozott benne, hogy elhozzam az ingóságaimat az ingatlanból, mert ő úgy döntött, hogy megtartja ezeket magának - már albérletként hirdeti az ingatlant az én bútoraimmal és mondta már, hogy el is akar adni párat a bútoraim közül.
Azt a tanácsot kaptam, hogy amennyiben nem hajlik arra a vevő, hogy kiadja az én tulajdonomat képező bútoraimat, törjem fel a zárat és hozzam el a holmijaimat, mert ő jogalap nélkül akadályoz abban, hogy gyakoroljam a tulajdonjogomat az ingóságaim felett. Ez valóban így van?
a rendőrséget úgy tervezted teljesen kihagyod a dologból?
am tudni kellene, hogy hogyan lett elárverezve, ingóságokkal vagy sem.
Ingóságok nélkül lett természetesen. Másképpen nem tartanék rájuk igényt.
Sokszor voltam bent a rendőrségen, mindig elküldtek azzal, hogy nem az ő hatáskörük ez és különben sincs abból semmi baj, ha a vevő megtartja magának a holmijaimat, amiket nem vásárolt meg az ingatlannal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!