Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez így jogos önhatalomnak...

Ez így jogos önhatalomnak minősül?

Figyelt kérdés

Árverésen megvásárolták az ingatlanomat, ám az árverési vevő sorra megakadályozott benne, hogy elhozzam az ingóságaimat az ingatlanból, mert ő úgy döntött, hogy megtartja ezeket magának - már albérletként hirdeti az ingatlant az én bútoraimmal és mondta már, hogy el is akar adni párat a bútoraim közül.

Azt a tanácsot kaptam, hogy amennyiben nem hajlik arra a vevő, hogy kiadja az én tulajdonomat képező bútoraimat, törjem fel a zárat és hozzam el a holmijaimat, mert ő jogalap nélkül akadályoz abban, hogy gyakoroljam a tulajdonjogomat az ingóságaim felett. Ez valóban így van?

#bútor #ingatlan #lopás #árverés #ingóság #ingatlan árverés #árverési vevő #jogos önhatalom #ingóság eltulajdonítása #ingóság visszaszerzése
2017. nov. 3. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:

a rendőrséget úgy tervezted teljesen kihagyod a dologból?

am tudni kellene, hogy hogyan lett elárverezve, ingóságokkal vagy sem.

2017. nov. 3. 22:03
 2/4 A kérdező kommentje:

Ingóságok nélkül lett természetesen. Másképpen nem tartanék rájuk igényt.

Sokszor voltam bent a rendőrségen, mindig elküldtek azzal, hogy nem az ő hatáskörük ez és különben sincs abból semmi baj, ha a vevő megtartja magának a holmijaimat, amiket nem vásárolt meg az ingatlannal.

2017. nov. 3. 23:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért az a kérdés felmerül bennem, hogy miért nem ürítetted ki a lakást az árverésre? Persze ettől még az új tulajdonos jogtalanul jár el, ha valóban nem engedi meg, hogy elvidd a dolgaidat.
2017. nov. 6. 15:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Sok hiba volt az árverés során, rengeteg adat nem stimmelt már a hirdetményben is és elment vele az idő, hogy ezeknek a kijavításának az érdekében jártam el, illetve ezzel kapcsolatosan több per is futott a bíróságon. Arról se küldtek nekem papírt, hogy meddig kell kiköltözni, a kilakoltatást megelőző este dobtak be egy papírt a postaládába, hogy másnap reggel nyolcra jönnek karhatalommal. Nagyon nagy házról volt szó, estétől reggelre képtelenség volt kipakolni a holmikat, éppen csak a szükséges ruhákat, az unokámnak a könyveit, tanszereit és számítógépes játékait meg a papírjainkat szedtük össze, miközben a kiértesítéssel kapcsolatban is írtuk a kifogást és keresgéltünk az interneten, hogy hová mehetnénk.
2017. nov. 7. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!