Érdemes Alkotmány Bíróságra menni ezzel?
Egy hatósági hivatal szerintem megsértette a XXIV. alaptörvényt a panaszom kezelése közben, emiatt és más törvények megsértése miatt én felülvizsgálati kérelemmel éltem ahol a bíróság a hatósági hivatal javára döntött.
Nem lebbeztem fel a törvényszéken nem azért mert elfogadtam a döntést hanem azért, mert nincs pénzem ügyvédre, több száz ezer forintot kifizetni egy olyan ügyre ahol ha nyerek, akkor is csak azt értem el vele, hogy a hatósági hivatalnak újra le kell folytatni a vizsgálatot. És azért sincs erre pénzem, mert az kell egy ügyvédre a polgári peres eljárásban.
A hatósági hivatal azzal védekezett, hogy nincs illetve nem volt hatásköre azt csinálni amit én elvártam tőle, hogy tegyen, miközben ez a hatósági hivatal szakmailag is és jogilag is felügyeli azt a szolgáltatót amellyel nekem vitám van és ráadásul még fogyasztóvédelmi főosztálya is van ennek a hivatalnak.
És ami a legbosszantóbb és furcsább, hogy nem is én fordultam a problémámmal ehhez a hivatalhoz hanem a Fővárosi fogyasztóvédelem adta át nekik az ügyem, mert nem nekik hanem ennek a hivatalnak van "hatásköre" az ügyemmel kapcsolatban.
A bíró pedig elfogadta a hivatal védekezését, hogy nincs hatásköre ráadásul még azt is mondta/írta, hogy csak azért nem kell elvárni egy hivataltól, hogy betartsa a fogyasztóvédelmi törvényeket mert van egy fogyasztóvédelmi osztálya (1 főosztály, 3 alosztállyal).
Arról nem is beszélve, hogy a bíró nem is törődött az általam felsorakoztatott megsértett Ket., Fogyvéd. és alaptörvénnyekkel, ő a hatáskörre koncentrált.
Ha a hatósági hivatalnak valóban nincs hatásköre mivel a törvény ami létrehozta ezt a hivatalt elfelejtette ezt a hivatalt mindenre kiterjedő hatáskörrel felruházni, akkor meg nekem a fogyasztónak nincs jogom Alkotmány bírósághoz fordulni azzal, hogy én a fogyasztóvédelemnél bepanaszoltam egy szolgáltatót, a fogyasztóvédelem átpasszolta az ügyem ennek a hatósági hivatalnak, a hivatal pedig lezárta az ügyet azzal, hogy nincs hatásköre, a bíró pedig ezt szó nélkül elfogadta?
Ha igen, akkor a három lehetséges törvény paragrafus közül melyik alatt kérhetném az AB segítségét?
Csodálkoztam is azon, hogy Andizsuzsi "milyen magabiztosan állította, hogy nem nekem volt igazam. :)"
Hol állítottam ilyet?
"A hivatkozott cikk alapján nem sérültek a jogaid."
Az idézett fenti mondatod értelmeztem úgy, hogy nincs igazam, amikor az egész kálváriám csak arról szól, hogy nem is egy jogom sérült. Ha rosszul értelmeztem, akkor elnézést kérek tőled.
Hogy a konkrét ügyben igazad van-e, azt nyilván nem tudjuk. Az az alkotmányos jogod, amire hivatkozol (XXIV. cikk) nem sérült.
Vagy engedd el ezt a problémát vagy keress egy jogászt, aki segít megnézni, hogy valamelyik hivatal követett-e el hibát vagy mulasztást.
Andizsuzsi: Azt hiszem el fogom engedni a problémát mert az én ügyemnek két szála van, ezt a vasat csak azért tartottam idáig a tűzben, mert:
1. Hogyha az MEKH-nak "lett volna" hatásköre, akkor az ő szakvéleményével tudtam volna tovább menni a másik szálon ÉS azért...
2. hogy tanulmányozzam, hogy hogyan működik a fogyasztóvédelem szeretett hazánkban és mennyit tudok elérni ügyvéd nélkül (mert ha a nálunk a fogyasztóvédelem hatékony lenne akkor nem kellene ügyvéd a képbe)
3. és hogy más fogyasztótársaimon is segítsek, mert egy egész városrész szív amiatt amit a vízszolgáltató csinál már több mint 20 éve (anélkül, hogy erről halvány fogalma lenne).
#14-es válasz írója: elolvastam amit idáig írtam az ügyemről de nem találtam benne semmit ami arra utalna, hogy békéltető testülethez akartam volna menni. Csak kíváncsi lennék arra, hogy te miből gondoltad ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!