Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek, ha az árverési...

Mit tehetek, ha az árverési vevő nem hajlandó kiadni az ingóságaimat, mert a vevő úgy határozott, hogy minden ingatlanban található tárgyat megtart magának?

Figyelt kérdés

Az ingatlanomat megvásárolták árverésen, megtörtént a birtokba adás is már, de a birtokba adásról az azt megelőző este értesített ki a végrehajtó, így az ingóságaimat a birtokba adás időpontjára nem tudtam elhozni.

A 30 napos kipakolási időtartamon belül megszerveztem a szállítást, de az árverési vevő nem volt hajlandó kiadni az ingóságaimat, a fuvarosokkal és a pakolásra kihívott emberekkel üres kézzel távoztunk. Megegyeztünk a vevővel egy másik időpontban is, hogy elhozhassam a bútoraimat és egyéb értékeimet, de azt az alkalmat is meghiúsította, mondván van közmű tartozásom, aminek a rendezéséig ne is álmodjak arról, hogy megkaphassam a holmimat.

A szolgáltatóval megállapodtam részletfizetésben, de ez a vevőnek nem felelt ez meg, ő önszántából kifizette egy összegben ezt az elmaradást, aztán kijelentette, hogy "én mostantól tartozok neki ezzel az összeggel és a tartozás fejében megtartja magának a bútoraimat." Nem történt erről semmilyen megállapodás kettőnk között, mondtam neki, hogy én ehhez nem járulok hozzá, de azóta se enged az ingóságaim közelébe, mert szerinte azok most már az ő tulajdonát képezik.

Ötletek, hogy hogyan szerezzem vissza a tárgyakat, amik annak ellenére az én tulajdonomat képezik, hogy az ingatlan már a vevőé?

2017. okt. 27. 21:11
1 2
 11/11 anonim válasza:
Szia, megkérdezhetem, hogy áll most a helyzet?
2018. dec. 15. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!