Már valóban a vevő fizeti a tranzakciós költségeket?
Eddig úgy tudtam, ha boltban bankkártyával fizetek, a bolt fizeti ki ezeket a költségeket, tőlük vonják le, épp ezért nem kedvelik (kedvelték eddig?), ha valaki kis tételt vásárolt és bankkártyával fizetett.
De azt hallottam, ez már megváltozott, vagy meg fog a közeljövőben? így már nem fogja megérni a vevőnek bankkártyával fizetni csak készpénzzel?
"De azt hallottam, "+
Rosszul hallottad, ingyenes a kártyával való vásárlás.
Olyanról mondjuk már én is hallottam, hogy kis bolt pl. 500 ft alatt nem enged kártyával fizetni.
Nincs ilyen, ez legfeljebb pletyka. Pont nem abba az irányba tart a világ, hogy ezt ki lehessen fizettetni a vásárlókkal. (Egyébként sokan elfelejtik, hogy a készpénz kezelésnek is van költsége, csak nem közvetlenül jelentkezik. Legalábbis gondolom a pénzszállító cégek nem puszta kedvességből viszik ide-oda a pénzt több alkalmazottal.)
Amit az 1. válaszoló ír, az meg szabálytalan, a bankok és a kártyatársaságok szabályzata kifejezetten tiltja, hogy összeghatárhoz kösse az üzlet a kártyás fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!