Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akkor is illegális külföldön...

Akkor is illegális külföldön a torrentezés ha nem töltök vissza?

Figyelt kérdés
Sok helyen láttam, hogy Magyarországon legális a torrent ha nem töltöm vissza az adott fájlt. Ez ugyanúgy külföldre is igaz? Persze tudom, hogy így ezzel az oldalakról való kitiltást is veszélyeztetem.
2017. okt. 26. 00:27
 1/6 gnoomage ***** válasza:
Igen, illegális így is külföldön.
2017. okt. 26. 00:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem a torrentezés illegális, hanem a jogvédett, feltört tartalmak letöltése, és feltöltése. Jelen esetben Magyarországon a feltöltés. De a letöltés is csak abban az esetben elfogadható, ha azt személyes célból tesszük, és nem reklám célra, és nem hoz semmi bevételt.

Németországon kívül más országokat nem tudok, ahol megbüntetnének ezen tartalmak letöltéséért. Legtöbb európai országban hasonlóak a szabályok, mint itt, ugyanúgy visszatölthetsz 50-60 torrentet is, senki nem fog vele törődni. Amerikában se fognak egyből számlázni egy 1000 dolláros csekket, mert letöltöttél valamit, csak ha emiatt valaki feljelent, és nagy feneket kerítenek a dolognak, akkor nem tudsz azzal takarózni, hogy csak saját felhasználásra töltötted le.

De ha készülsz valahova, akkor nézz utána, hogy mi a helyzet abban az országban.

2017. okt. 26. 01:01
 3/6 anonim ***** válasza:
47%
Talan #2 valaszabol mar rajottel, de azert jelzem: 'kulfold' nem egy orszag.
2017. okt. 26. 01:15
 4/6 Alain Delon ***** válasza:
95%
A torrent csak egy protokoll. Nem illegális.
2017. okt. 26. 08:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Bármilyen meglepő, de nincsen olyan, hogy a "külföld". Pápua-Újguineában pl. nagy eséllyel nincsen erre törvény.
2017. okt. 26. 09:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor pontosabban Angliában. 2hónapja költöztünk ki, és otthon is mindig torrenteztem, mivel így sokkal jobb minôségû a film, de apukám szólt, hogy inkább ne használjam mert, hogy itt ezt figyelik. De ugye otthon is úgy van, hogy a letöltés nem illegális csak a feltöltés.
2017. okt. 26. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!