Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a jelenleg létező legtutibb...

Mi a jelenleg létező legtutibb önvédelmi eszköz?

Figyelt kérdés
Nagyon gyenge fizikumú srác vagyok. Arra lennék kíváncsi, hogy az adott eszközt akár használva, akár csak elrettentésképpen elővéve mi a legjobb cucc az önvédelemre emberek és állatok ellen? Szerintem otthonra egy szamurájkard a legjobb. Előnye, hogy elrettentő, hátránya, hogy kvázi nem használhatod, mert tuti mész a rács mögé. Utcára pedig szerintem a gázspray a legjobb. Előnye, hogy elfogadottabb/legitimebb és talán pár pillanatig hatásos, hátránya, hogy nem tudhatod van-e olyan elszánt a támadó, hogy ne terítse le a lábáról illetve kutyák ellen pont emiatt használhatatlan. Konkrétan, hogy megbolondulnak tőle. Ti mit gondoltok? Mit kellene magamnál tartanom, hogy a legnagyobb esélyem legyen a túlélésre?

2017. okt. 22. 23:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A kérdező nyilván feltett egy kérdést! Nem az a lényeg, hogy hány kiló, meg személyeskedésekbe belemenni, meg, hogy én ötven év alatt nem használtam, meg hasonló balfék bullshit szövegek! Sajnos a baj jön, ha keresed, ha nem. És nem túl szerencsés, hogy azon múljon az életed, hogy egy negyvenkilós véznának születtél, vagy egy 120 kilós zsírtartálynak. A lényeg, hogy van- e nálad olyan eszköz, amivel túlélheted. A gázspray egy nagyon hatásos eszköz! Kicsi, könnyen elrejthető, és adott szituációban tényleg életet menthet. Valamint nem másodpercekre, még a leggagyibb cs-spray is min 5-8 perce védekezésre képtelenné teszi a támadót, ami azért legtöbbször elég idő arra, hogy elmenekülj. Az egészségre nem káros, hiszen csak könnygáz, 20g töltőtömegig legális viselni közterületen is. Ha esetleg elveszik tőled, akkor sem fognak vele megölni. Ellenben egy szamurájkarddal. Én a gázspray-t javaslom utcára mindenképpen. Otthonra pedig egy gázpisztolyt, teljesen legális engedéllyel. Kettőt hármat lősz vele, aztán ha ügyes vagy még meg is kötözheted a támadót a rendőrség kiérkezésééig, amíg a szerencsétlen fuldoklik.
2017. okt. 24. 17:31
 12/14 anonim ***** válasza:

# 7

Ki beszélt itt verekedésről??

Itt arról van szó, hogy egy gyenge fizikumú illetőhöz odamegy egy gyakorlott verekedő, és leüti, amíg az a zsebében kotorászik a gázspray után.

Ha mondjuk a pénztárcáját meg a telefonját akarja elvenni, akkor ennyiben is marad a dolog jellemzően, a földön fekvőbe legfeljebb belerúg egyszer a szórakozás kedvéért.

Viszont ha a nála sokkal gyengébb illető előzőleg bármi kellemetlenséget, fájdalmat okoz neki, akkor ezen úgy felháborodik, és egy ütéssel földre viszi, aztán addig rugdossa, ameddig el nem kopik a cipője orra.

Ez cáfolhatatlan tény.

Ezért írtam, hogy ha kilátástalan az ellenállás, akkor gyakorlatilag úgy jár a legjobban, ha egyből a földre kerül, minden ellenállás nélkül.

Mint írtam, ez csak abban az esetben nincs így, ha van egy kis idő a fenyegetés felismerése után, hogy az agresszióhoz nem szokott áldozatjelölt magához térjen a meglepetésből, ami jellemzően éri ilyenkor, és elő tudja halászni a gázspray-t.

# 8

Hát b+, még le is írom, hogy a BTK 22. § alapján nem büntethető az illető, ha agyonveri éjjel a betörőt, erre jössz a fegyveres támadással.

Olvasd már el azt a 22. §-t. Fel van sorolva, hogy milyen esetekben áll fenn a jogos védelem, és ezek közül csak egyik a fegyveres támadás.

2017. okt. 25. 07:02
 13/14 anonim válasza:
A leghatékonyabb az lenne ha eljárnál box vagy thai-box edzésre. Az önbizalmadat is helyre rakná. Egy gázsprayt lehet, hogy elő se tudsz venni, látja a tamado, hogy nyulsz a zsebedhez es mar kapod is a tockosf. Vagy ha előveszed kiveri a kezedbol es te leszel szembe fújva. Egy olyan szamuráj kard amire te gondolsz, 1 millio forintnál kezdődik. A gagyi par tizezresekkel egy papírlapot se vágsz el.
2017. okt. 27. 02:05
 14/14 anonim ***** válasza:
gázspray abból sem akármilyen ,mert bizony akárhogy hirdetik,rakás szar.Csak hatósági referenciával bírót célszerű használni.online rendelni lehet németből pl fox labsot: obramo security honlapról.Mo on persze nem kapni,csak hatóságoknak,a civil dögöljön meg.
2018. márc. 24. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!