Mit jelent az ha valakit pl. : 100-150 évre elítélnek?
A való életben illetve a bűnügyi sorozatokban szoktam azt hallani hogy valaki nem életfogytiglanit kap hanem pl.: 150 év fegyház bűntetést. Na most ezt hogy kell érteni?
Előre is köszi a válaszokat
Jogrendszertől függ, pl. minden gyilkosságért kapsz 10-25 évet, megölsz 10 embert megkapod a 200 évet, aztán a valóságban meg kb. ez azt jelenti, hogy amíg élsz börtönben vagy.
Ha azt veszed sokkal jobb, mint nálunk az életfogytiglan aztán 15-20 év után szabadulhatsz.
"Ha azt veszed sokkal jobb, mint nálunk az életfogytiglan aztán 15-20 év után szabadulhatsz."
Életfogytról? Ott 25 év után vizsgálják felül, hogy szabadon bocsátható-e az elítélt. Ezért életfogyt, mert ha úgy ítélik meg indoklás nélkül kitolható a végtelenségig.
Meg van a tényleges életfogyt, ott 25 év után sem lehetséges a feltételes szabadlábra bocsátás.
"Ha azt veszed sokkal jobb, mint nálunk az életfogytiglan aztán 15-20 év után szabadulhatsz"
Azért én nem irigykednék az amerikai törvénykezésre,igazságszolgáltatásra.
Szerintem nagyon sok abszurd és irreális dolog van benne.
Pl egy megcsalt feleség kiperelheti a férje teljes vagyonát,magánélet belekeverése az anyagiakba.
Aki 20 évet kap gyilkosságért,annak szerintem már szinte teljesen mindegy,mert annyi az életének.
Kikerülhet középkorúként vagy idősen a börtönből,mit ér vele?
Semmit.
Az olyannak már lehet a börtön is jobb.
Ez azért is van, mert van a jó magaviselet, aztán nehogy kikerüljön.
Ráhúznak 200 évet, aztán ha felezik vagy harmadolják, akkor is ott rohad meg.
Egyes jogrendszerekben úgy számítják ki a büntetés mértékét több bűncselekmény esetén, hogy szimplán összeadják az értük járó büntetési tételeket.
Pl. ha egy gyilkosságért jár 15 év és valaki megöl 10 embert, akkor a büntetése 150 év.
Magyarországon nem ilyen rendszer működik, nálunk máshogy számolnak ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!