Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyermektartásra kötelezett...

Gyermektartásra kötelezett exem tartós táppénzen, nem fizette ebben a hónapban a tartásdíjat. Rákkal küzd, az orvosok sem biztatják jóval. A megélhetésünkhöz szükség lenne a gyermektartásra. A jövedelmem 226 ezer/ 3 fő. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

2017. okt. 10. 23:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
98%
Azt a pár hónapot még igazán kihúzhatod valahogy, ennyiből meg lehet élni három főnek, utána meg kapod mindkét gyerek után az árvaságit, aztán örülhetsz. Eszem megáll, komolyan. Most először nem fizetett és nem jókedvéből, hanem mert rákos bakker! Tervezd újra a büdzsédet, éhenhalni nem fogtok,nem minimálbért keresel. Mielőtt megkapnám, hogy hímsoviniszta dög vagyok közlöm, hogy szintén két gyerket tartok el egymagam és az exemről sem fognak szobrot elnevezni a Vatikánban, ám ha ilyen sorsra jutna szerencsétlen, segíteném lehetőségeimhez mérten. Rengeteg kiadása lehet, gyógyszerköltségek stb..., nyilván nem várhatod el tőle, hogy teszem azt ne vegye meg a legszükségesebb orvosságait, csak hogy ti jól éljetek. Költséges a gyereknevelés, igen, tapasztalom nap-mint nap személyesen, de bírd már ki azt a kicsit, ami még hátravan neki, ne akard már, hogy miattatok még rosszabb helyzetbe kerüljön. Neked a megélhetésed szűkebbre szabása csak a tét, de neki az élete. Nőként és anyaként is szégyellem magam helyetted!
2017. okt. 11. 16:19
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

Hát nem köszönte meg a válaszokat, pedig többségében megérdemelte, amit kapott. De még azt a kakukktojást, (#5) amiben ötletet adtam, hogy hogyan juthatna simán több pénzhez a férje nulla munkával, még azt sem, pedig azért igazán hálás lehetne.

Viszont érdekes, hogy az összes válasz 100%-ot kapott, csak pont az az egy nem.

2017. okt. 12. 13:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Nyilván a saját, 5-ös válaszomra értettem, hogy nem érdemelte meg, amiben ötleteket adtam, hogyan juthatnának több pénzhez, a többit igen.
2017. okt. 12. 15:00
 14/16 anonim ***** válasza:
92%
elkezdesz spórolni, a gyerekeidnek szüksége lesz pszichológusra, mivel az egyik szülőjük haldoklik, a másik meg egy érzéketlen anyagias barom
2017. okt. 13. 18:55
 15/16 anonim ***** válasza:
93%
Helyedben én hoztam volna fel, hogy ne fizessen szerencsétlen. Arra a kis időre ne gyötörd te is!
2017. okt. 16. 13:59
 16/16 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem a válaszolókat...

Nézzük a kérdező szemszögéből:

Van egy x összeg amire számít minden hónapban, amit be kell osztani.

Ebből kiesik x összeg.

Leírta a helyzetet, mi van, semmi ócsárolás nem érkezett az exre, csak hogy szüksége van a hiányzó összegre.

De ti egyből lehordjátok minden $zarnak...

A tények tudatában, amiről valószínűleg vannak papírok, esetleg tenni pár kört családtámogatási, gyermekvédelmi és egyéb intézményeknél, vagy talán államilag megelőlegezett gyt-t is kaphat ilyen esetben, amikkel lehetséges, nincs tisztában, és emiatt kérdezte, mit tehet.

Ti meg neki estek. Hát ba$$zátok meg, komolyan, tele vagytok mocskolódással, rosszindulattal, mikor csak segítséget akar kérni valaki.

Sajnálom az exét, valóban így más a helyzet, mint amikor egy link szar apa nem fizet. De valami megoldás kell az anyának is, mert az Elműt, a Főtávot, és a többi szolgáltatót nem fogja érdekelni, és a gyerekeknek is kell enni adni, stb.

Dolgozzon többet, meg máshol, meg hasonlók... Hát egyedülálló anyaként sajnos nem lehet ugrálni egyik munkahelyről a másikra... Bár ezt is tudnotok kéne, ha ilyen okosak vagytok.

Jobbulást az exnek, és remélem, megoldódnak a gondjaitok...

2017. okt. 19. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!