Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az apa vesz valamit amire...

Ha az apa vesz valamit amire nem is volt szükség az beleszámít a gyerektartásba?

Figyelt kérdés
Május 15-től kértem a gyerektartást mikortól elköltöztünk a 7 hónapos kisfiúnkkal az apától. Június 9-én voltam a bíróságon panasznapon és kértem mindent, de azt mondták valószínű augusztus végén lesz csak tárgyalás. Május 15-től a mai napig semmivel se támogatott anyagilag, se pelenkát semmit nem vett ami fontos lenne. Ma délelőtt hozott kisruhákat, de eleve sok ruhája van most a kicsinek, szóval feleslegek. És azt mondta, hogy majd ennyivel kevesebb gyerektartást fog fizetni..

2017. jún. 20. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Ha elismered, akkor igen. Egyébként a gyerektartás egy jogilag köteles dolog, az ajándékozás (aminek ez is minősülhet) önkéntes és semmibe nem számít bele.
2017. jún. 20. 14:22
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

A gyerektartást PÉNZBEN kell adnia, ha EMELLETT ad valamit természetben, az magánügye.

Szóval ha nem fizetett, akkor azt késöbb utólag ki kell fizetnie, az ezt-azt adtam nem érvényes.

2017. jún. 20. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Nem számít bele, ez ajándéknak minősül. A gyerektartás egy fix összeg, amit a bíróság határoz meg. Ha majd 15 éves lesz a gyerek és vesz neki egy iPhone-t 300 ezer forintért, akkor se mondhatja, hogy "na, vettem neki drága telefont, akkor 3 hónapig nem fizetek gyerektartást".
2017. jún. 20. 14:51
 4/6 Estádio de Felchút ***** válasza:
94%
Nem. A GYT pénzben fizetendő, a bírósági határozat szerint. Miután főhősünk pénzben lerótta magvának díját, természetesen olyan ajándékot vesz, amilyet csak akar. Ő dóga.
2017. jún. 20. 19:22
 5/6 anonim ***** válasza:
21%
az mitől ajándék, ha a kölyök apja vesz ruhát a gyereknek? normális embernél ez alap
2017. jún. 20. 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem számít bele.
2017. jún. 22. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!