Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bizonyos boltokban a vásárlásn...

Bizonyos boltokban a vásárlásnál, pl Praktiker az irányítószámokat kérdegetik, illetve KÖVETELIK a vásárlóktól. Nem kívánok részt venni ilyen statisztikában, ezt meg is mondtam, mire lelettem hordva. Ugye hogy jogom van NEm résztvenni benne?

Figyelt kérdés
Ugye hogy jogom van nem részt venni a statisztikájukban? Mert én úgy tudom. Érdekes módon amikor üzletvezetőt emlegettem volt olyan opció hogy nem adom meg... addig meg hiszti...
2017. okt. 4. 17:00
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem ígérem, hogy a mostani, vagy a jövő héten, de ha járok arra, akkor megfogom csinálni neked :) Jogaim akkor sérültek, amikor nem hagytak fizetni, ezeket az információkat követelték tőlem, vagy ahogy mondták " nem tud enélkül fizetni, nem mehetünk tovább, ezeket meg KELL adnia". itt sérültek a jogaim, nem akkor amikor kérték tőlem a lakcímem, irányítószámát. Továbbra is fenntartom, hogy jogom van az anonimitáshoz, nincs joguk a lakcímemmel kapcsolatos adatokat tőlem kierőszakolni, kizsarolni. Az, hogy számodra mit jelent az a 4 jegyü szám, nem tartozik a kérdéshez, ne vigyük el a témát személyeskedés felé és ne bagadelizáljuk el a kérdésemben foglaltakat. Ez NEM az a kategória.
2017. okt. 4. 17:34
 12/27 anonim ***** válasza:
84%

Te beteg vagy. Jogod van hozzá.

Az a rengeteg vásárló, aki számlát kér, vagy olyan boltban vásárol, ahol mindenképpen számlát adnak, az teljes nevét, címét meg kell mondania. Ha cégnek vesz, a cég adatait is.

Az irányítószám nem személyes adat, amit a törvény védne.

Nem nézek utána saját lakóhelyemnek, de vagy 40 utca, s vagy 20 ezer ember tartozik hozzá.

Az én személyemből semmi nem derül ki.

De hoppá! Mit is rinyálsz te egy irányítószámmal? Amikor beléptél a Praktikerbe, ráutaló magatartással belegyeztél abba, hogy az arcmásodat kamerák figyeljék, digitálisan rögzítsék, s eltárolják.

Hoppá, hoppá! Jogod van nem ott vásárolni!

2017. okt. 4. 17:46
 13/27 George Adamski válasza:
10%
Akkor kérnek ilyet, ha be akarják zárni azt a boltot, mert veszteséges. Az érdekli őket, hogy mennyien járnak oda messzebből. Mivel ha csak a körnéykről jönnek oda nem éri meg üzemeltetni.
2017. okt. 4. 17:54
 14/27 A kérdező kommentje:

Én ebbe a személyeskedő sárdobálásba, amit a 17:46-os kommentelő itt kihányt magából, nem kívánok résztvenni. Amúgy ki van írva, hogy kamerával megfigyelt terület, mivel ezt mindenhova ki kell tenni ahol videó kamera van, így a praktiker bejáratához is. Ennek tudatában lépek be oda és igen, ezzel elfogadom azt hogy kamerával rögzítsenek. Viszont azok a felvételek csak és kizárólag bírósági döntés után adhatóak ki harmadik félnek. Viszont visszatérve arra amit kérdeztem, semmi nincs kiírva, hogy a belépésemmel beleegyezem abba, hogy csak akkor vásárolhatok, ha kiadok magamról személyes adatokat.

Nem szoktam interneten vásárolni.

2017. okt. 4. 17:56
 15/27 anonim ***** válasza:
50%

legközelebb bemész és jelzed, hogy az üzletvezetővel kívánsz akkor beszélni.

Nálam tescóba kérdezgették régen, egyszer megadtam, utána nem. Semmi probléma nem volt belőle.

Vagy egy nagyon fiatal/tapasztalatlan pénztárost találtál vagy egy bunkót, de kétlem, hogy ez olyan rendszeres lenne ott, mivel vannak nálad temperamentumosabb emberek is, tuti kiverték volna már a balhét emiatt.

2017. okt. 4. 18:03
 16/27 A kérdező kommentje:
Vásároltam már ott és amikor kérték, akkor megmondtam hogy nem adom meg. A többség persze elfogadta, eddig ez a 3. alkalom, hogy nem fogadta ezt el, viszont ez bicska nyitogató, hisz nincs semmi joga ezt kikövetelni belőlem, mégis úgy tesz, mintha minden joggal rendelkezne hozzá. Még engem kér számon.
2017. okt. 4. 18:08
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Rettenetes. Akkor nem vásárolsz ott, ha nem tetszik. Ez az ostoba hiszti már elég unalmas.
2017. okt. 4. 18:11
 18/27 anonim ***** válasza:
49%

Igazad van kérdező, jogosan háborogsz. De míg ez van a pénztárost szivatod csak, ha érzékeny vagy erre a dologra mondj kamu irányítószámot, én is így csinálok.

Ennél sokkal durvább dolgokat követel egy bank, vagy egy mobilszolgáltató, iskolázottság, családban élők jövedelme meg ilyen magánjellegű dolgok. A bankban egyértelműen megmondtam, nem válaszolok, volt is nagy hűha az ügyintéző részéről. Mondtam fejezze be, haladjunk, a számlanyitást ezért nem tagadhatja meg. A mobilszolgáltatónál viszont ugyanezzel megszivatnám magam ezért ott totális kamu dolgokkal, de válaszolok.

2017. okt. 4. 18:31
 19/27 anonim ***** válasza:
47%

Igaza van a kérdezőnek. Nincs joga a cégnek irányítószámhoz kötni a vásárlást,vagy ezt a tényt ELŐRE jól láthatóan már a bejáratnál közölniük kellene,hogy a vevő tudja hogy akkor nem itt fog vásárolni!

A pénztáros tapasztalatlan volt nem értette meg a vezetői utasítást . Van olyan opció ,hogy nem adja meg. De ha nem akarsz konfliktust egyszerűen benyögsz egy random számsort . Jogosulatlan adatgyűjtés és adatkezelés itt a tét nem az hogy ki mit gondol róla meg kinek mennyire számít az irányítószám megadása..

2017. okt. 4. 18:48
 20/27 Zápor 3.0 ***** válasza:
78%

Igen, igazad van, nem vagy köteles megadni. Megfelel a válasz?

Ha igen, akkor befejezheted a hisztit, azt mehetsz aludni.

Komolyan mondom, egyesek valami rinya fórumnak nézik ezt az oldalt. Idejönnek, azt hisztiznek, mint egy taknyos hülye gyerek.

Szánalmas, frusztrált balf-szok...

2017. okt. 4. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!