Közmunkás szabadságának kiadását megtagadhatja-e a munkáltató, csak azért mert beteg volt és elment táppénzre?
Közmunkásként dolgozok, súlyosabb betegség miatt két hétig táppénzen voltam. Amikor visszamentem dolgozni, a főnököm közölte, hogy reméli kipihentem magam és ne is álmodjak róla, hogy az erre az évre járó még 8 nap szabadságomat ezek után még kivehessem.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a tiltása ellenére előre bejelentés után mégis távolmaradok majd a következő hónapokban az engem megillető szabadnapok erejéig, akkor élhet-e valamilyen szankcióval vagy kirúghat-e?
Ha kirúgnak amiatt, hogy éltem a törvényben meghatározott szabadnapjaimmal, akkor utána jogosult leszek-e álláskeresési járadékra, vagy esetleg számíthatok további szankiókra a munkaügyi központ részéről is a kirúgás miatt?
#1-es: Ez milyen kérdés? Én hiába ismerem a törvényt, ha a főnököm nem tartja be és megtagadja a szabadság kiadását!
Most az a tervem, hogy ha komolyan nem hajlandó kiadni, akkor majd szólok előtte egy hónappal, hogy ettől eddig nem leszek, mert fel fogom használni a törvényben előírt szabadnapjaimat és bármit mond majd nem fogok a megjelölt időszakban bemenni.
A kérdésem az, hogy ezért kirúghatnak majd? És akkor kikerülhetek a álláskeresési rendszerből, ugyanúgy, mintha én mondtam volna fel?
Aki ilyen jól tud fogalmazni, helyesen írni nem értem mit keres a közmunkán. Olyan kevés pénzért én inkább nem is csinálnék semmi munkát.
De, hogy érdemben is hozzászóljak, nem teheti meg, hogy nem adja ki a szabadnapokat viszont azt nem tudom hol lehetne panaszt tenni, mivel a munkaügyi bíróság szerintem nem foglalkozik közmunkásokkal(kvázi állami alkalmazott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!