Oroszországban élő rokon ha meghal, de nincs végrendelet és én vagyok az egyetlen hozzátartozó, akkor érvényes az öröklési jog E. U. -ós ország állampolgáraként?
1. Ez nem így van.
---
Ha bárhol a világon élőként halsz meg (na jó, olyan helyen, ahol létezik állam, szóval nem Afrika közepére gondolok vagy Afganisztánra például), akkor az örökösöket a világ másik végéről is előhalásszák, megkeresik őket.
A filmekben sem kitaláció az, hogy "a soha nem látott bácsikámtól örököltem 10 milliót, aki Peruban lakott". Ez a világon mindenhol az Amerikai kontinensen, Európában és a legtöbb államban is Ázsiában így működik.
Túl sok amerikai filmet nézel. Lehet hogy ez ott így megy, de Oroszországban törvény van rá hogy ha nincs ott élő rokon az államra száll minden.
De van élő rokon, te észkombájn. Kiírta a kérdést, nem?
Kérdező, mennyire közeli rokonod?
Van, és? Az oroszoknak első dolga volt a SU szétesése után hozni egy törvényt hogy egyenesági rokon sem örököl ha nem orosz állampolgár. A praxisomban több ilyen eset is volt amikor itt állomásozó katonák gyerekei szerettek volna hozzájutni a jogosnak gondolt örökségükhöz.
A házastárs, a szülők, a gyerekek(és ha a gyerekek öröklés előtt elhunynak) akkor a gyerek gyerekei tehát az unokák örökölhetnek. Utána a nagyszülők, testvérek.
3
De most NEM egy orosz állampolgárról beszélünk, hanem egy Oroszországban élő külföldi állampolgárságú emberről.
Magyarországon élő, magyar állampolgár vagyok.
A nagynéném él Oroszországban, orosz állampolgárként.
Számít az, hogy van-e végrendelet vagy nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!