Részmunkaidősként nem kéne túlórában kifizetniük a munkaidőöm kívüli munkaértekezletet?
Ha én részmunkaidős vagyok csak H-K-Sz van munkanapom, és kéthetente pénteken van egy munkaértekezlet amin mindenkinek így nekem is ott kell lenni, azt nekem nem klen túlórában kifizetni? Az én fizetett munkaidőm H-K-Sz, minden ami ezen túlvan az túlmunka vagyis fizetendő. Nem így van?
A főnök azzal üti el a témát hogy másnak se fizeti ki. Ami nem igaz, mert azt nem fűzi hozzá hogy a többiek főállásúak és nekik ez eleve munkaidőbe esik így ki van fizetve része a munkaidejüknek az értekezlet is. Nekem meg nem, meg a többi részállásúnak sem, mert még vannak mások is ebben a cipőben.
Most akkor ez kifizetendő túlóraként vagy nem? az én fizetett munkaidőben H-Sz 7-15-ig tart, értekezlet péntek 10-12.
???
Első, ökörséget beszélsz.
Attól, épp nem végeznek konkrét munkát, attól az még munkahely, ottlevés, a kérdezőtől elvárják, hogy a szabadidejében menjen be. Mi van, ha mondjuk el akar utazni csütörtökön pénteken? De bármilyen más programja is lehet. Őt szerdáig fizetik, a többi napokon nem szabadna kötelezni bemenni. Pláne fizetés nélkül. ..
"Nem, talál más indokot a kirúgásodra. Gondolom egy részmunkaidős emberke annyira nem izgatja."
Noha alapvetően igazad lenne elfejted te is hogy fordítva is igaz ám.
Egy részidős ember nem a világvége a cégnek ha elmegy de fordítva egy részidős szutyok fizetésű állás nem a világvége nekem ha jönni kell/magam jövök el.
Ilyen szart találok másutt is. Ha már a fizetés röhej legalább ne köcsögösködnének.
És ugye a mai munkaerőhiányos világban még horribile dictu az is felvetődik hogy kinek kell jobban a másik: nekem a cég, vagy a cégnek én...
Már nem olyan egyértelmű erre a válasz mint évekkel ezelőtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!