Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha van egy saját e-könyvem,...

Ha van egy saját e-könyvem, terjeszthetem-e kiadó és egyéb közvetítő nélkül, pl. Vaterán?

Figyelt kérdés

Tehát: saját magam csinálok mindent, nincs ISBN, egyéb etvasz, mondjuk a formátum PDF és/vagy EPUB.

Kiadókat nem kérdezek, mert természetesen egyből jönnek azzal, hogy megkerülhetetlenek, mert nem tudok helyesen írni, borítót tervezni, stb.

Ha nem jön be, nem jön be, de ezért nem akarok X tízezret kifizetni egy kiadónak. Ha pedig bejön, úgyis szóbaáll velem az, aki árulni akarja jutalékért.

Visszatérve az eredeti kérdésre: Van-e bármilyen jogi akadálya annak, hogy ezt megtegyem?

2017. szept. 14. 13:43
 1/2 anonim ***** válasza:

[link] itt nézz szét, ez elméletileg szerzői könyvkiadással foglalkozó cég.

"A szerzői kiadás (self-publishing) az elektronikus könyvkultúra új jelensége. Ebben az informatikai konstrukcióban a szerző maga tölti fel művét egy könyváruházba, és egyedül dönt a mű további sorsáról. Szándékainak és ízlésének megfelelően határozza meg az árat, a kiadás lokalizációját (Magyarországon vagy más globális portálokon is árulják-e), a mű formai jegyeinek főbb elemeit. A tudományos vagy szépirodalmi művet közvetlenül az író juttathatja el az érdeklődőknek. "

De ha nem így akkor én a helyedben inkább egy torrent oldallal próbálkoznék, ott viszonylag sok embert érsz el és a fizetést megoldhatod egy paypal-os donatel. Mert első könyvesként nem hinném, hogy túl sokan látatlanba tolakodnának, hogy támogassák a könyvedet.

2017. szept. 14. 15:49
 2/2 A kérdező kommentje:

Nem támogatni, megvenni. :) Nem tudom, annyira latba esik-e a szerző személye, ha érdekel a könyv. Nem szépirodalomról van szó, és az ilyen könyveknél számomra teljesen másodlagos az, hogy ki írta. A legtöbbnél fogalmam sincs, írt-e egyáltalán mást.

A publio-t néztem, szintén húzza le a sápot az emberről, igaz, kevesebbet.

Mindenesetre köszönöm a tippet.

2017. szept. 14. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!