Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Transzneművel lehet jogilag...

Transzneművel lehet jogilag házasságot kötni?

Figyelt kérdés

2017. szept. 12. 22:42
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk azt más rovatba kellene megkérdezni, nincs köze a joghoz.:DD
2017. szept. 13. 01:04
 12/30 anonim ***** válasza:
25%
Isten megteremtette Ádámot és Bélát.
2017. szept. 13. 03:06
 13/30 anonim ***** válasza:
11%
Buzeránsok.
2017. szept. 13. 04:57
 14/30 A kérdező kommentje:
Egy transszexuális az nem buzeráns, mert heteroszexuálisnak számít!:)
2017. szept. 13. 11:18
 15/30 anonim ***** válasza:

Ha nem mondod meg a plébános bácsinak, hogy előtte másmilyen nemű voltál, akkor persze összeadnak a templomban is, de az csak egy vallási szertartás, nincsen polgári jogi hatása.

Illetve vannak olyan kisegyházak, ahol nemtől független párokat is összeadnak, például a boszorkány egyház nevű szervezetről olvastam ilyet Magyarországon.

Az viszont érdekes kérdés, hogyha mondjuk én már hivatalosan nő vagyok, de eredetileg férfi voltam, tehát a születési nemem férfi, akkor összeadnak-e a katkók egy nővel. Gondolom, nem, mert a lényeg, hogy keresztbe tegyenek mindenféle LMBT embernek, bárhogyan. :)

2017. szept. 13. 11:44
 16/30 A kérdező kommentje:
Érdekes a kérdés így, hogy transz nő másik nővel. De elgondolkodtató, tuti nem adnának össze sehogyan sem. Legalább is szerintem.:(
2017. szept. 13. 11:59
 17/30 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb lenne ezeket a dolgokat személyesen megkérdezni mondjuk a paptól, akinek a templomában házasodni akarsz, mert nincs sok embernek tudása a témával kapcsolatban.

Mondjuk még ha az állam engedélyezi is, a templom nem túl sanszos, hiszen az egyház úgy általában nem fogadja el a transzneműséget, szóval annak fognak tartani, aminek születtél. De megint: szerintem ne sajnáld az időd, és kérdezd meg helyben, amire kíváncsi vagy, mert az a biztos.

2017. szept. 13. 19:19
 18/30 anonim ***** válasza:
91%

A törvény színe előtt transzszexuális házasodhat férfival, akkor, és csak akkor ha megvolt a hivatalos nemváltása, ami orvosi szakvélemény alapján készült. Nem feltétele sem a hormon, sem a műtét.

Isten színe előtt nem, mert aki ilyen házasságot akar kötni, az a bűn legmélyebb állapotában van, és ezen felül még az egyházat is meg akarja téveszteni. (De nem Istent, aki lelket lélekkel, és nem testet a testtel köt össze. A transz nőknek női lelke van, akármilyen bűnös is.) Azon kívül szerinted a vőlegényed családjából senki nem fogja megállítani az esküvőt azzak, hogy szó szerint töke van a menyasszonynak?

2017. szept. 14. 09:20
 19/30 A kérdező kommentje:
NEm, mert az olyan ember nem lenne meghíva. :) Miért baj, hogy ha esetleg töke lenne a menyasszonynak? Jól mondtad, hogy Isten két lelket és nem két testet köt össze. Ez tetszett.
2017. szept. 14. 18:47
 20/30 anonim ***** válasza:

Az egyház színe előtt akit születésekor férfinek anyakönyveztek, az férfi, akit születésekor nőnek anyakönyveztek, az nő. Ha valaki bemondja, hogy töke van a menyasszonynak, akkor az esküvő nagyon gyorsan ördögűzéssé válik a pap szemében, a menyasszony számára pedig élethosszig tartó megaláztatás.

Nagyon válogassátok meg, hogy kit hívtok az esküvőtökre, ez mindkettőtök nagy napja - különösen az övé.

Sok boldogságot kívánok Nektek!

(U.i. Ha esetleg családot szeretnétek, akkor az külön probléma. Mivel a menyasszonyod transzszexuális - BNO F64.00 - így definíció szerint meddő (feltéve, hogy több, mint 0,5 éve van hormonon), és ki van zárva az örökbefogadásból, mivel mentális betegségben szenved.)

2017. szept. 14. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!