Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kamerázás az utcán?

Kamerázás az utcán?

Figyelt kérdés

Milyen jog vonatkozik arra ha mondjuk én megyek az utcán

(motorral, kerékpárral, gyalog, kocsival, tömegközlekedéssel szóval minden)

és mondjuk van egy kamerám ami folyamatosan rögzít mindent.

Akkor ezt most szabad vagy nem szabad?

Nem tudom eldönteni, mert én úgy emlékszem a törvény szerint nem lehet, viszont olyan gyakran látni fejkamerás motorost, vagy autó szélvédőnél kamerát, a telefonos, szelfizős dologról nem is beszélve hogy felvetődött bennem, én vagyok félretájékoztatva.

Szóval, hogyisvanez Magyarországon jogilag?

2017. aug. 25. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Joghézag van, semmi nem tiltja a rögzítést

Felhasználni viszont csak az adatvédelmi tv szerint lehet

2017. aug. 25. 13:49
 2/6 A kérdező kommentje:
#1,, értem, ez hasznos infó, viszont mi számíthat felhasználásának?
2017. aug. 25. 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:
ha felakarod rakni youtubera, akkor takard ki az emberek arcát, kocsikk rendszámát, stb.
2017. aug. 25. 14:38
 4/6 A kérdező kommentje:
hm. hát arra vagy van valami okos kis program vagy vállalhatatlanul macerás, meg persze hangokat is minimu torzítani kellene
2017. aug. 25. 17:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy hülye kétsoros törvény van rá, amolyan gumitörvény, a jogászok szerinte direkt ilyen és sürgősen konkretizálni kellene. De az biztos, hogy közterületen az az elv érvényesül, hogy nem az embereket akarod felvenni, hanem a teret és aki ott van így járt, kitakarni sem kell!

"Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén."

A közterületen felvettek mehetnek a tömegfelvétel kategóriába, ezt adják le a médiumokban is, ott sem takarnak ki jövő menő embereket.

2017. aug. 25. 18:38
 6/6 A kérdező kommentje:
#5 tehát, ha jol ertem, ha csak úgy magamra akasztok egy kamerát vagy rögzítésen hagyom a telefont és nekiindulok a városba (ami nem magánterület) akkor azt veszem fel amit akarok, mindaddig amíg nem dugom valakinek az orra alá a kamerák hogy "ember, én most kifejezetten téged veszlek"
2017. aug. 25. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!