Kamerázás az utcán?
Milyen jog vonatkozik arra ha mondjuk én megyek az utcán
(motorral, kerékpárral, gyalog, kocsival, tömegközlekedéssel szóval minden)
és mondjuk van egy kamerám ami folyamatosan rögzít mindent.
Akkor ezt most szabad vagy nem szabad?
Nem tudom eldönteni, mert én úgy emlékszem a törvény szerint nem lehet, viszont olyan gyakran látni fejkamerás motorost, vagy autó szélvédőnél kamerát, a telefonos, szelfizős dologról nem is beszélve hogy felvetődött bennem, én vagyok félretájékoztatva.
Szóval, hogyisvanez Magyarországon jogilag?

Joghézag van, semmi nem tiltja a rögzítést
Felhasználni viszont csak az adatvédelmi tv szerint lehet

Egy hülye kétsoros törvény van rá, amolyan gumitörvény, a jogászok szerinte direkt ilyen és sürgősen konkretizálni kellene. De az biztos, hogy közterületen az az elv érvényesül, hogy nem az embereket akarod felvenni, hanem a teret és aki ott van így járt, kitakarni sem kell!
"Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén."
A közterületen felvettek mehetnek a tömegfelvétel kategóriába, ezt adják le a médiumokban is, ott sem takarnak ki jövő menő embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!