Ha valaki büntetlen előéletű, attól még kaphat letöltendőt?
te meg tahó.
Van egy gyilkosod, letöltendőt kap, majd szabadul. Mi a f lesz, ha nem büntetett előéletű?
"Istenem, ennyi észlény. Az is büntetett előéletű aki először nem letöltendőt kap."
Ha az illető felfüggesztettet kap, a lejárat napján mentesül a joghátrány alól és büntetlen előéletűnek számít, az erkölcsijében is ez szerepel.
Kicsit konkrétabban teszem fel a kérdést, hogy választ is kapjak :D
Ha valakinek nagyon sok bűncselekményt lehet a számlájára írni, de nincs közöttük gyilkosság, csak sok pici vagy közepes súlyosságú, és még nem volt bűntetve, és fiatal is, akkor azért kaphat letöltendőt, vagy a bíró elzavarja egy ejnye bejnyével, és csak felfüggesztettet ad neki?
Ügyész- és bírófüggő. Én ismertem olyan embert, aki három bűncselekmény miatt került bíróság elé (csalás, magánokirat-hamisítás, a harmadikra már nem emlékszem, de az volt a legkomolyabb) és felfüggesztettet kapott. Az mondjuk igaz, hogy ő egy olyan srác volt, akiről meg nem mondtad volna, hogy ilyesmit tett, szóval nem egy bűnöző alkat, én is csak pislogtam, amikor megtudtam róla.
Köszönöm a választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha valaki "csak" felfüggesztettet kap, akkor attól még ő fizeti a perköltséget? Vagy büntető ügyben nem kell fizetnie senkinek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!