Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem kaptam 2 hónapja fizetést,...

Nem kaptam 2 hónapja fizetést, mit tegyek? 18/f

Figyelt kérdés

Sziasztok! 18 éves vagyok, már egy ideje egy cégnél dolgozom. Fontosnak tartom megemlíteni hogy feketén dolgozok/dolgoztam, semmi papír, bejelentés stb. Eddig 1,5 éven keresztül gyönyörűen kaptam a fizetésemet, semmi probléma nem volt. Most viszont már lassan 3 hónapja semmi.. ÉS 140 ezer forinttal tartoznak most már. Mit tegyek? Próbálom a főnököm hívni, nem veszi fel, sms-re nem reagál, jobb esetben 1-2 nap múlva vissza ír valamit, és hiteget hogy majd megkapom. Kezd elegem lenni. Van bármi teendő azon kívül hogy próbáljam vele megbeszélni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. aug. 21. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Ha feketén melózol, nem sokmindent tudsz tenni. Adj nekik ultimátumot: ha 2 héten belül nem fizetnek, felnyomod az egész ügyködésüket, és mehetnek a hűvösre feketefoglalkoztatásért.
2017. aug. 21. 20:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm!

Igen, mivel feketén voltam ott, én is kicsit félek, mert lehet még én is ráfázhatok. ÉS ugyebár nem tudom semmivel igazolni hogy nekem a pénzt nem adta oda stb, azonban üzenetet tudok mutatni, illetve azt is hogy 1 hónapba 800 ezres forgalmat termeltem a cégnek, és sorolhatnám, ezekről írásos bizonyítékok is vannak. Tehát tudom igazolni hogy ott dolgoztam, és azt is hogy valóban melóztam, de azt hogy nem adta oda a pénzt még ténylegesen azt nem nagyon, maximum a hitegetéseket üzenetben.

2017. aug. 21. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Melyik cég ez? Mi a hivatalos neve? Mi a munka amit csinálsz?
2017. aug. 21. 21:13
 4/8 Alain Delon ***** válasza:
Beszélj vele úgy a dologról, hogy hangrögzítésre állítod a telefonod, a zsebedbe teszed és szándékosan hozz szóba a beszélgetés alatt minden konkrétumot (időpontok, összegek, nevek, elvégzett munka stb.), aztán ezzel a hangfelvétellel elmehetsz a megfelelő hivatalhoz. Tudod, mint az amcsi filmekben, hogy úgy buktatják le a bűnözőt, hogy valakit odaküldenek bemikrofonozva, és kiprovokáltatják a gyanúsítottból, hogy valamilyen módon kimondja, hogy ő volt az elkövető.
2017. aug. 21. 21:15
 5/8 A kérdező kommentje:
A mikrofonos jó ötlet! A cég pontos nevét itt nem szeretném elmondani, egyébként ugye "nem hivatalosan" de vezető pozícióban voltam egy részlegen. Értékesítőként dolgoztam nagyon sokáig, csak nem rég kaptam meg egy részleg vezetését. Azonban most szünet van, és valószínű hogy én ebben a felállásban nem fogok vissza menni szünet után, főleg hogy találtam egy másik munkát (nem fekete), és úgy néz ki hogy szeptembertől ott fogok dolgozni gimi mellett, de azért ezt a pénzemet még vissza szeretném kapni...
2017. aug. 21. 21:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem vissza szeretném kapni, hanem meg szeretném kapni.
2017. aug. 21. 21:54
 7/8 anonim ***** válasza:
#4: Na de, ezzel magát is lebuktatja.nem? Már abban az értelemben, hogy mégiscsak feketén dolgozott.
2017. aug. 22. 00:17
 8/8 Alain Delon ***** válasza:
7: A feketefoglalkoztatás a foglalkoztató "bűne".
2017. aug. 22. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!