Minek járnak be még a dolgozók ha 3 hónapja nem kaptak fizetést és még többet is dolgoznak 12 óráznak a távozó dolgozók helyett is?
Agyam megáll! A dolgozók a cégnél 3 hónapja nem kaptak egy kanyit se. Indok: hát nincs pénz, ennyi. Majd talán lesz… De azért a munka megy, termel az üzem, mert beszállító a cég és ugye el kell látni a partnereket.
Mivel nincs fizu, a dolgozók közül egyre többen intenek be és húznak el. Ennek eredménye hogy a megmaradtaknak még többet kell melózni, 8 óra helyett 10 majd 12 órás műszakok. Miközben persze fizetésről még mindig nincs szó lassan jan 10 lesz, tehát 4 hónappal lóg a cég.
???
DE MIÉRT DOLGOZNAK A MEGMARADTAK????????????
Ezt valaki el tudja nekem magyarázni? Nincs pénz, de van meló, sőt sokkal több is mint eddig. És bejárnak és csinálják. Már aki….
Ja és azt már most tiszta: ha a cég anyagilag rendeződik, akkor újra lesz fizu, de ez csak annyit jelent hogy aktuális hónapot fizetik majd ki. Vagyis az elmúlt 3-4 hónap már mindenképp elúszott, arról szó sincs. Azt ingyen dolgozták!!
!!!! Ilyen emberek nem meg is érdemlik? Hogyhogy a főnöknek még a foga a helyén vannak és nem verték ki? Persze attól még pénz nem lenne, de az érzés is megfizethetetlen!
Az nem úgy megy ám, hogy a cég zsebre rak 3-4 havi fizut!
Azt igenis ki kell fizetniük!
Van aki ennyire lojális a céghez, vagy csak nem akar/mer váltani...
22F
Sejtelmem sincs.
Volt hogy jó magyar vállalkozó két napot késett a fizuval. Be se mentem többet, így csak ezt buktam. De volt aki még lehúzott két hónapot ingyen.
Mert biztos kifizeti... Ott röhögtem hogy fizessenek belépődíjat.
Másik cégnél át akartak jelenteni x-ből y-ba, mindkettő a főnök nevén, nem mindegy? Nézem, y cége végrehajtás alatt. Gondoltam itt se lesz fizu,léptem. Be is jött, többiek futhattak a pènzük után.
Harmadik esetben a főnök folyton sírt, hogy nincs pénz, fillérekért ugráltatott, fizetésemelés szóba se jöhet. Aztán meg nézett mikor közöltem hogy holnap új helyen kezdek.
Itt se könnyű munkát találni.
De inkább itthon ülök ingyen, ha csak a bejárást számolom, akkor is jobban járok.
"de ilyenkor nem lehet egyből munkanélkülire menni? Vagy akármilyen támogatást kérni? "
Le vagy maradv kb 15 évvel. Munkanélküli, hol van már olyan.
Egyébként se mehet bele ilyen megoldásba mert van állása papíron.
"Az nem úgy megy ám, hogy a cég zsebre rak 3-4 havi fizut! "
Ó dehogynem. Majd ha összegyűlt mondjuk fél évi lenyúlás csődöt jelent fizetésképtelen lesz felszámolás alá kerül és akkor aztán te a dolgozó tényleg mehetsz ahova akarsz bíróságra is akár. Mert ugye a felszámolóbiztos a megmaradt vagyonból fizet hiánba lobogtatod majd esetleg a bírósági ítéletet hogy neked megítélt a bírsóság 400.000-et mondjuk. A felszámolóbiztops meg közli hogy az össz vagyon ami maradt pár tízezer és ebből éne kifizetni sok tízmilliót. Mert nemcsak neked tartozik ám a cég!
És akkor aztán annyi volt.
#5:
"ha a cég anyagilag rendeződik, akkor újra lesz fizu, de ez csak annyit jelent hogy aktuális hónapot fizetik majd ki. Vagyis az elmúlt 3-4 hónap már mindenképp elúszott, arról szó sincs. Azt ingyen dolgozták!!"
erre írtam, hogy nem nyúlhat le...ha csődbe megy az teljesen más!
22F
En tudom miert jarnak be, elaruljam?
Egy kitalalt törtenetben a szereplök mindig az alkoto akaratanak engedelmeskednek. Gondold az, hogy felmondanak, mindenki egyszerre, akkor ugy lesz. A te fantaziad ( mint az egymillio hasonlo kerdesed) te döntesz! Tenyleg csak akarni kell. Majd ird meg felmondtak-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!