Spam küldése illegális? Ha igen milyen büntetés szabhato rá ki?
illegális.
pénzbüntetéstől az internetelőfizetés egyoldalú azonnali hatályú felbontásán át, letöltendő börtönbüntetésig terjed az internethálózat önkényes túlterhelése
Illegális cselekmény.
Ennek rosszabbik, szemetebb módja, ha más nevében küldödik, mint feladó, az email-eket.
Van nolyan szerver tulajdonos akit ez sajnos nem érdekel. Gondolom addíg míg az Ő szerverét ki nem kapcsolják, vagy az Ö nevében nem küldenek email-eket ezrével.
Egyébként az email fejlécéből elég gyorsan vissza lehet követni a gagyi spammelők szerverét, esetleg a spam küldő szoftvert is.
A szerverek amelyeken keresztül megy az email nyomot hagy a levélen a fejlécben. Erről lehet tudni "merről jött". Ha valaki levelező automatát használ akkor még annak a nevét is. Bár általában egyedileg készített levelező algoritmussal küldi az esetleg több ezer vagy tízezer spam-et. Kevésbé feltűnő.
Időzített formában pl.: óránként 100 db. Ez a szerver szolgáltatónak sem feltűnő. A címeket adatbázisban tárolja amit kénye kedve szerint válogathat vagy csak simán sorba veszi. Ha kell automatikusan kijelöl egy feladót a címlistából és annak a nevében küldi akár hónapokon át minden probléma nélkül.
Az én nevemben eddig 1 nap alatt 14000 azaz tizennégyezer levelet küldtek el. Gyorsan feljelentést tettem párdarab kinyomtatott email alapján, hogy ne az én fenekem rugdossák szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!