Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogi kérdés, ügyvéd, vagy...

Hosszúhajú kérdése:

Jogi kérdés, ügyvéd, vagy hozzáértő válaszára lenne szükségem, tudnátok? ( leszázalékolt felnőtt eltartása )

Figyelt kérdés
Pszichés betegség miatt le vagyok százalékolva ( Orvosszakértői Intézet ) Anyám tart el, mert jó szándékú és mellettem maradt, a szüleim 1 éves koromban váltak el. A betegségem 17 évesen alakult ki, munkám sose volt, apukám 20 éves koromban abbahagyta a gyerektartás fizetését. Akkor még nem lehetett tudni, hogy alakulnak a dolgok, bíztunk benne hosszú éveken át, hogy végre dolgozni tudok, de a kórházi kezelések sem hoztak eredményt így kb 10 éve - 30 éves korom körül - kaptam meg a leszázalékolt státuszt. Addig semmi jövedelmem nem volt, még TB-m se. Úgy hallottam, hogy ilyen esetben tovább kellett volna fizetnie apukámnak, ha nem is gyerektartás, de valami más címszó alatt, hiszen anyukám egyedül tart el azóta is. Ügyvédet nem tudunk fogadni, de jogi segítség kéne!! Köszi

2017. aug. 19. 01:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Rokontartást igényelhettél volna, így 20 év után ez már viszont tök mindegy
2017. aug. 19. 07:40
 2/5 A kérdező kommentje:

1 - köszi, sajnos tudom, akkor kellett volna lépni de bíztam benne hogy lesz munkám :(

2 - annyira nem vagy képben, valószínűleg sosem kellett szembenézned az életben pszichotikus problémákkal, nem baj, lehet még neked is sérült gyereked.

2017. aug. 19. 22:52
 3/5 blilla ***** válasza:
A tartásdíjat 6 hónapra visszamenőleg lehet érvényesíteni, tehát évekkel később már nem.
2017. aug. 21. 11:22
 4/5 A kérdező kommentje:

3. köszi a hasznos választ!

elkeserítő - nem azért mert pénzt akarok aputól, hanem mert nagyon szar érzés, hogy mivel a szüleim 1 éves koromban elváltak, így a gyerektartás lejárta után minden teher szegény anyámra nehezedett - neki szerettem volna jót, mert ez igazságtalan vele szemben.Ketten váltak el, ketten a szüleim, miért csak azt a szülőt sújtja a teher, aki nevel . Tényleg nincs valami megoldás, hogy ne anyám szívja meg az egészet??

2017. aug. 21. 22:07
 5/5 A kérdező kommentje:
találtam egy oldalt, hol ügyvéd válaszol, de csak tényleg két mondatban. Írtam neki, pár szóval a problémámról, és azt írta h lehet pert indítani tartási díj iránt - ezt most csak azért írom le, hátha van még valaki ilyen szituban. szóval elvileg van valami támogatás, de azt írják, néhány mondatból nem lehet pontos választ adni - nyilván...
2017. aug. 29. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!