Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvény által mikor büntetett...

Törvény által mikor büntetett a szexuális kapcsolat egy 18 éven aluli és egy 18 éven felüli között?

Figyelt kérdés
Pl egy 16 éves lány és egy 30 éves férfi kapcsolata büntethető? Vagy egy 15 éves lány és egy 19 éves fiú? Hiszen korkülönbség szempontjából elég nagy a különbség, de én nem tudtam kihámozni, mikor mi a helyzet.

2017. aug. 16. 00:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor ha a lány/fiú 14 év alatti, a másik fél pedig 18 éven felüli.

Szóval mind a két példád rendben van jogilag.

2017. aug. 16. 00:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem sokan mit nem értenek ezen, mert itt ez baromi gyakran előkerül

14 éves kor felett mindenki azt csinál a másikkal, amit akar, már persze ha az önként beleegyezik.

2017. aug. 16. 01:17
 3/10 anonim ***** válasza:
39%

Én azt nem értem amúgy,hogy miért kell külön szabályozni a 14-18 közöttiekre vonatkozó kérdést.

Miért jobb,ha egy 14-15 éves lány egy 16 évessel szexel,aki azt sem tudja mi az a szex,és még fel is csinálja,mintha egy idősebb pasival szexelne?

Talán azért,mert Magyarországon annyira maradiak az emberek,ha összejön egy 30-as,40-es pasi egy tinilánnyal,akkor azt már pedofilnek nevezik.

De ha egy 16-17 éves dugja meg őket,az nem zavarja őket:D

Számomra ez hihetetlen.

2017. aug. 16. 04:20
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
Azért, mert a legtöbb eset pont abból van, amikor egy 14 éves csinál fel egy 13 évest, akik lehetnek egymás osztálytársai is. Mivel az érettség nem napon múlik, ezért létre kellett hozni egy szürkezónát, ami Magyarországon 12-18 év között van: alatta mindenki tilos. Így a 14-18 év közöttiek felcsinálhatják a 12-14 év közöttieket is, viszont a 18 év fölöttiek nem. Ez például jól van kitalálva, nem értem, hogy te miért nem érted a logikáját.
2017. aug. 16. 04:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A jelenleg hatályos szabályozás szerint, kölcsönös beleegyezés esetén:

- 12-14év közötti 18 év alattival (Ha 12éves lefekszik egy 17évessel az oké; egy év múlva viszont már nem élhetnek nemi élet, mert az egyik 13, a másik pedig 18.)

- 14év felett nincs felső korhatár.

- 18 év alatti, tehát kiskorú, nem létesíthet szexuális kapcsolatot olyannal, akinek a felelősségére bízták, pl.: tanár, nevelőszülő, bébiszitter, felügyelő.

2017. aug. 16. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha 12éves lefekszik egy 17évessel az oké; egy év múlva viszont már nem élhetnek nemi élet, mert az egyik 13, a másik pedig 18"

Ugyanis a törvény nem az ilyen alapból necces "párkapcsolatok" gyümölcsöző elősegítését hivatott szolgálni, hanem a megrontás bűncselekményének definícióját lazítja két évvel fiatalkorú elkövető esetében. Ebből a szemszögből nézve mindjárt logikus. Lehetőleg senki ne dugjon 12-13 éveseket, és a nagykorúakat a törvény erejével büntessék is érte.

2017. aug. 16. 13:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat. Akik azt írták hogy a 40es férfi és 16 éves lány normális... Kíváncsi vagyok, mit szólnátok ha a lányotok majd hazaállítana egy 40es fickóval és bezárkóznak a szobájukba...
2017. aug. 17. 07:42
 8/10 anonim ***** válasza:
41%
Semmit. Lehet az egy kedves egyetemi tanár is, az életkora számít a legkevésbé, de biztos a te lányodat egy alkoholista kopaszodó újmagyar csinálta fel, azért vagy ennyire frusztrált. Egyébként a 16 éves csitrik szoktak elmenni a 40 évesek lakására és nem ők kopogtatnak a szülőknél, vagy talán a lányod másképp gondolta?
2017. aug. 17. 08:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Mondom,azért szörnyülködsz egy rajta,mert azt feltételezed,ha egy 16 éves dugja meg a lányodat,az majd járni is fog vele,netán még egyszer feleségül is veszi.

A szex és a szerelem,párkapcsolat,két külön dolog.

2017. aug. 17. 15:07
 10/10 Tóth Péter Tamás ***** válasza:
2017. aug. 18. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!