Törvény által mikor büntetett a szexuális kapcsolat egy 18 éven aluli és egy 18 éven felüli között?
Csak akkor ha a lány/fiú 14 év alatti, a másik fél pedig 18 éven felüli.
Szóval mind a két példád rendben van jogilag.
Nem értem sokan mit nem értenek ezen, mert itt ez baromi gyakran előkerül
14 éves kor felett mindenki azt csinál a másikkal, amit akar, már persze ha az önként beleegyezik.
Én azt nem értem amúgy,hogy miért kell külön szabályozni a 14-18 közöttiekre vonatkozó kérdést.
Miért jobb,ha egy 14-15 éves lány egy 16 évessel szexel,aki azt sem tudja mi az a szex,és még fel is csinálja,mintha egy idősebb pasival szexelne?
Talán azért,mert Magyarországon annyira maradiak az emberek,ha összejön egy 30-as,40-es pasi egy tinilánnyal,akkor azt már pedofilnek nevezik.
De ha egy 16-17 éves dugja meg őket,az nem zavarja őket:D
Számomra ez hihetetlen.
A jelenleg hatályos szabályozás szerint, kölcsönös beleegyezés esetén:
- 12-14év közötti 18 év alattival (Ha 12éves lefekszik egy 17évessel az oké; egy év múlva viszont már nem élhetnek nemi élet, mert az egyik 13, a másik pedig 18.)
- 14év felett nincs felső korhatár.
- 18 év alatti, tehát kiskorú, nem létesíthet szexuális kapcsolatot olyannal, akinek a felelősségére bízták, pl.: tanár, nevelőszülő, bébiszitter, felügyelő.
"Ha 12éves lefekszik egy 17évessel az oké; egy év múlva viszont már nem élhetnek nemi élet, mert az egyik 13, a másik pedig 18"
Ugyanis a törvény nem az ilyen alapból necces "párkapcsolatok" gyümölcsöző elősegítését hivatott szolgálni, hanem a megrontás bűncselekményének definícióját lazítja két évvel fiatalkorú elkövető esetében. Ebből a szemszögből nézve mindjárt logikus. Lehetőleg senki ne dugjon 12-13 éveseket, és a nagykorúakat a törvény erejével büntessék is érte.
Mondom,azért szörnyülködsz egy rajta,mert azt feltételezed,ha egy 16 éves dugja meg a lányodat,az majd járni is fog vele,netán még egyszer feleségül is veszi.
A szex és a szerelem,párkapcsolat,két külön dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!