Milyen jogaim vannak arra, hogy a szomszéd telkemre néző ablakát eltakarjam? Sorház jellegű tarsasházról van szó.
A saját telkeden azt csinálsz amit akarsz. a kerítéstől 1mre ültethetsz fát. pl. oszlopos tuját stb.. vagy a telekhatárra sövényt.
De lehet hogy olcsóbb neki udvariasan meg mondani hogy dolgoznod kell és szeretnéd ha most nem zavarna.
Ha csak ennyi a gond.
Nem egészen értem. Társasháznak nem közös az udvara/kertje?
De ha el vannak szeparálva az kertrészek, akkor ott kerítés is van, vagy legalábbis lehetne, nem? Ha így van, akkor a kerítésre tegyél föl pl. nádat. Ez a legolcsóbb, többféle magasságban van. 1,8 m magas nád 6 méter hosszan már elég jól elfogja az ablak vonalát még több méter távolságból is.
Ha a fényt nem akarod előtte lefogni, akkor PVC műanyagból is csinálhatod. Ezek hajlítható, hullámos darabok, amiket elvileg terasztetőnek szoktak használni. Átmegy rajta a fény, de nem átlátszó, inkább csak áttetsző.
Mondjuk én nem törődnék a szomszéddal. Ha mondja, egyszerűen háttal fordulnék neki és nem reagálnék a szavaira.
Hát, ahogy itt olvasom, nagyon egymás fenekében vagytok, amit rajtad kívül mindenki élvez is. :DDD
Szerintem legegyszerűbb, ha elköltözöl.
Az mondjuk érthetetlen, hogy lehet más kertrészébe nyíló ablak teljes méretű. Alapesetben ott csak kisablakot szoktak engedélyezni.
Meg egyáltalán miért így alakították ki a kertrészeket, hogy mindenki a másikét bámulja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!