Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt szabad csinalni az eladonak?

Ezt szabad csinalni az eladonak?

Figyelt kérdés

Tortent ez mai nap folyaman: mult heten,kineztem egy weboldalt amit megvennek irtam.a tulajdonosanak facebookon felvettuk a kapcsolatot. Elkezdtem vle beszelgetni mondtam hogy mennyi keretem van mennyi penzzel rendelkezem.

Ebbe a weboldalba ketten dolgoznak azt mondta, majd telefonon is beszeltunk ,akartam volna egy szemelyes talalkozot. Utana facebookon irta hogy csinaljak.szerzodes tervezetet, valsmilyet csinaltam, es hogy megbeszsli majd az uzletarsaval, aztan eladkak az egesz 100 szazalekot. Oke mondtam keret.megvan ra. Aztan felhivott az uzlettrasa is hogy holnapra lebeszeltek egy idopontot, az o ugyvedukkel, plussz 4 ora back up, meg nem tudom mi. Es hogy talslkozunk es vigyek valamennyi milliot. Par ora mulva viszzairok hogy megsem lesz igy jo, mert en megnezni akarom.eloszir, meg reszletes infot es nem megvenni. Erre a elado mar visszamondani nem lehet es fizessek ki neki 100'ezret mert neki ez ennyibe kerult koltseg. Erre ma talslkoztunk elkerte a szwmelyimet, lakcimemet, en hu@e odaadtam, kiallititt egy szamlat hogy fizessem ki, majd es ha nem fizetem ki akkor feljentbortonbe csuk, mivel jok a kapcsolatai azt mondta.sosem voltam ilyen helyzetben.semmilyen szerzodest nem irtam ala. Egy olyan szamlat allitott ki, amin nincs semmi feltuntervr cdak hogy en szolgaltatast vettemigenybe ami nem igaz. O azt mondta ha 5-30napon belul nem fizetem ki, akkor birosag ele viszi az ugyet. Es olyan jok.a kapcsolatai hogy le is fog csukatni.mit csinaljak?

Ilyen helyzetben?'en cdak egy szimpla erdeklodo voltam. Ma talalkoztunk, hogy fizessem ki, eloszir talalkoztunk aztanfeloraban bemutatta hogy mirol.szol az oldal. De ez ingyen miert nem lehetett? Azt mondta hogy en kertem telefonban hogy egybol, legyen ugyved es szerzodes . Es hogy ok leszerveztek de en lemondtam. Es ezert 100ezer.

Durva, mit lehet tenni?'egyilyen csalonak akit nem ismerek fizessm ki?

2017. aug. 11. 20:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Minek akarsz te ilyeneket csinálni ha ilyen tudatlan vagy??Irtál alá valamit??? Ha igen akkor cumi és fizethetsz. Ha pedig nem akkor nem tehet senki semmit. Az ilyen hül yéket szokták sok pénzekkel lehúzni. Istenem -.-"
2017. aug. 11. 21:01
 2/15 anonim ***** válasza:

Miért fizetnél? Eleve miért adtad oda az irataidat??? Minek vetted át a számlát??

Miért kéne fizetned? Az egész tök zavaros. Komoly üzletek nem a fb-on köttetnek. Nem is állapodtatok meg semmiben.

Nem kell fizetned. Át akarnak verni.

2017. aug. 11. 21:07
 3/15 A kérdező kommentje:
Semmilyen szerzodest nem irtam ala, azt mondta hogy azt fizessem ki amit ok elore lejgyeztek, az ugyvedi dijat, a back upot, a nem tudom mit, de errol nem mutatott semmit. Aztan kialitatott rgy szamlat. Tehat a lenyeg: az a baja hogy ok allitolag elmondasa szerint elore letrgyalt dolgokat hogy masnap vigyem a milliokat is irjam ala ugyved elott a szerzodest, es vegyem meg az oldalt. Na most en ezt lemondtam, mivel meg meg nem lattam az oldalrol szolo informacios dolgokat. Ez akkor mondtam neki igy akkor megsem ,elotte legyen egy tali es ha beleegyezek, hogy tudom csinalni utana legyen.az hogy megveszem. De hogy en ezt mar keson mondtam.meg stb.es hogy nekik ez 100'ezerft koltsegbe kerult visszamondani es rajtam keresztul.akarjak behajtani. Es hogy elmndasuk szerint megtehetik. Es hanem fizetem birosag ele viszik, es mivel nagy kapcsolatokkal rendelkezenk lecsukatnsk ezt igy mondtak.
2017. aug. 11. 21:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem kell fizetned. És milyen ügyvédi díj lenne, ha te írtál szerződéstervet?? Egyébként is a te jogod ügyvédet választani.

Csak el akarnak húzni.

Mondd meg nekik, hogy húzzanak el a francba, különben mész a rendőrségre, ha nem hagynak békén.

2017. aug. 11. 21:16
 5/15 A kérdező kommentje:

Tehat roviden: hogy ok allitolag leszerveztek tegnap mara ugyvedet, kozjegyzot, targyalot ket orara, es meg nem tidom.mit, hogy vigyek foglalot es irjak ala szerzodest es fizessek ki kpban penzt.na most az oldalrol informaciokat nem kaptam szemelyesen ezert en visszamondtam meg tegnap delutan. Ma talalkoztam az eladoval elkerte a szemlyimet lakcimemet, elmondta nagy vonalakban az oldal.mukodesrr, vegen kiallitott elektronikusan egy olyan szamlat amin nincs semmi csak.a 100ezerftvan feltuntetve.es hogy en fizessem.ki.azokat a koltsegeket amiket ok elore leszerveztek ,csak lemondtam , azzalaz indokal hogy semmilyen informaciot nwm.kaptam az oldalrol es igy nem.foglalozom le addig milliokkal.

Es hogy fizessem.ki a 100'ezrer ha ennek nem teszek eleget meperel csalasert, es megtevesztesert.ezt mondta ,es jok.a kapcsolatai .

2017. aug. 11. 21:21
 6/15 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik.

Senki sem kötelezhet, hogy te vegyél meg valamit, ha te csak érdeklődni szeretnél és csak találkozni szeretnél velük, hogy beszéljetek.

Fogd már fel, hogy át akarnak vágni. Legyél határozott és ne hagyd magad. Én a helyedben feljelenteném őket a rendőrségen.

2017. aug. 11. 21:24
 7/15 anonim ***** válasza:

Ezért nem szabad odaadni semmilyen okiratot senkinek sem !

Ha nem írtál alá semmit, bajod nem lehet, kivéve ha a csóka maffiózó. Nem értem miről van szó. Biztos, hogy facebookon nem rendelted meg, mert az is szerződésnek minősül.

2017. aug. 11. 21:26
 8/15 A kérdező kommentje:

Ok is fenyegetnek hogy nem fizetem ki akkor feljelentenek.es birtonbe csuknak.hogy ne szorakozzaok veluk ezt mpndtak. Eb csak erdeklodo voltam. Es semmilyen szerzodest nem irtam.ala.

Menjek be holnap.a rendorsegre?'

2017. aug. 11. 21:28
 9/15 anonim ***** válasza:
Menjél, lehet, hogy másokat is megpróbáltak már így átverni.
2017. aug. 11. 21:30
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Mit akarsz te miliókkal??? Honlapot venni?? Ilyen "tudással"??? Írni sem és fogalmazni sem tudsz!! Kifogod fizetni nekik mert süt rólad az analfabétaság.

Amúgy ez egy kamu kérdés!!

2017. aug. 11. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!