Amerikai állampolgárral történő magyarországi házasságkötés? Mivel jár ez neki, mivel nekem?
Jelenleg itt élünk együtt. De tervezzük, hogy kikölözünk majd USA-ba. Mindegy, hogy itt vagy ott házasodunk össze? Elvileg idővel mindketten kérhetjük majd a másik állampolgárságát? Ezek feltételei?
Köszönök minden infót :-)
Nem tudom az amcsi pasid hogyan kap magyar allampolgarsagot, de azt tudom, hogy te hogyan tudsz amcsi polgarsagot kapni, mert en is a ferjem utjan kaptam.
Eloszor is zoldkartyat fogsz kapni, ami 2 evre szol (felteteles) es ha minden rendben van akkor megkapod az allando zoldet. Mikor a zoldkartyad 3 eves, kervenyezheted az allampolgarsagot.
Eleg draga mulatsag az egesz. A zoldkartya kervenyrol az uscis.gov oldalon talalsz infot, hgoy milyen nyomtatvanyokat kell beadni es melyiknek milyen koltsege van.
Szerintem egyszerubb ha itt hazasodtok, mert akkor innen inditod a kervenyt. Ha otthon hazasodtok, akkor otthonrol kell inditani es sokkal hosszadalmasabb. Itt allamtol fuggetlenul a papirok beadasa utan mar kb. 4-6 honapra megvan az interju, ahol ha minden oke, meg is adjak a zoldet. Otthon meg rohangalhatsz a kovetsegre meg a postara es nem art egy ugyved aki jartas a dologban, nehogy elszurj valamit.
Innen kervenyezni a zoldet pedig sokkal egyszerubb, igaz nekem anno meg volt ugyvedtanonc segitsegem, de azota en segitek masoknak (persze ingyen) es ugyved nelkul siman elintezzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!