Szabad ilyet csinálni, törvény engedi?
Amikor munkából megyek hazafelé ,szoktunk többen is utazni,mint ismerősök beszélgetünk,egymáshoz űlünk.
Szokott jönni egy középkorú nő,nem magyar állampolgár ( C ) és mindig mondja,hogy "nem vesztek gyógyszert?" A vonaton árulja a gyógyszert de fele annyiért,mint a gyógyszertárban. Olyanokat ráadásúl ami vényköteles. Fájdalomcsillapító,nyugtató,ízületi gyógyszer ilyeneket,jó néhányat. Az egyik ismerősöm vett is tőle fájdalomcsillapítót. Én nem vennék,ki tudja hogy milyen régi. Inkább iratok ki és kiváltom tisztességes helyen annyiért amennyi,van a patikában tőrzsvársárlói kártyám és 10% -al is kedvezményesebben kapom. Én nem veszek tőle,pedig nekem is kínálta.
Az ismerősömet aki vett tőle megkérdeztem csendesen,hogy honnan szerzi ezeket a vényköteles gyógyszereket,hogy árulja?
Azt mondta,hogy közgyógy van neki és ingyenesen adják neki a patikában ,ő pedig árulja ismerősöknek a gyógyszertári ár töredékéért.
Én úgy gondolom,hogy valami "baki" lehet ebben,mert az orvos annyit ír ki közgyógyra amennyi a betegeknek elég,meg van határozva,hogy kb. hány napig tart az adag és az elfogyás előtt nem sokkal lehet újra kiírni. Nem pedig kiírni annyit,hogy egy halom legyen. A nőnél meg egy egész szatyorral szokott lenni.
Nem beleütöm más dolgába,nekem mindegy más mit csinál,felőlem egy ládával árulhat gyógyszert én úgysem veszek tőle ,ennyi,csak az bosszant,hogy mivel szerintem amit ő csinál az illegális.
Én nem árulhatok semmit,nem húzhatok pénzt semmi másból csak abból amit a munkahelyemen keresek. A fizetésemet. Régebben mikor hoztunk csokit Németországból,nem árulhattam volna csak úgy csak akkor,ha jelentem a navnál,hogy szeretnék árulni.
Más meg a munkahelye mellett ilyen olyan üzleteket csinál és senki sem szól érte. Nekem biztos szólnának.
Szerintetek szabad ilyet csinálni,hogyahogy leírtam fentébb,olyan módon gyógyszereket árulni csak úgy?
Gondoltam,de az az ismerősöm aki vett tőle nagyon naiv sajnos.
Én amúgy nem foglalkozom vele,majda ha jön a vonaton egyrendőr vagy valaki bejelenti,akkor megütheti a bokáját.
De ahogy írtam,engem csak az zavar,más a munkahelyi fizetésén kívűl olyan lóvékat csinál,hogy csak na. De legalább legális üzletet csinálna,de nem,illegálisat és nem bukik le,csinálja.
Én meg biztos első napon lebuknék,nekem nem lehetett volna csokit árulni csak úgy csak,ha a navnak jelente,így maradt a munkahelyi fizetés amiből ki kell jönnöm.
De legalább becsületesen keresem a pénzem. Ez számít!!!
Ne lepődj meg, de ez nem legális. Akkor se lenne, ha csak almát árulna.
Annyira azért ne irigykedj, ha egész szatyorral mászkál, akkor aligha megy jól a biznisz. Közgyógyellátásra egyszerre csak a havi adag írható ki, ami 1-2 doboz. Így pedig esélyes, hogy egy része már lejárt szavatosságú.
"nem magyar állampolgár ( C )"
Ez most mit akar jelenteni? Hogy cigány? Akkor pont hogy magyar állampolgár.
Elég valószínű, hogy hamisított készleteket árul. Ez esetben nem csak attól kell félned, hogy törvénytelen megvenni, de attól is, hogy ha elkezded őket szedni, annak súlyos mellékhatása lett. A gyógyszer nem játék, csak megbízható forrásból szabad venni, a megbízható forrás meg a patika. Ha ingyen kínálnának nekem utcán/vonaton gyógyszert, akkor sem kéne. És a gyógyszerhamisítás elég nagyméretekben van jelen.
Azt írják a világ teljes gyógyszerkészletének 6-10%-a hamisítvány. Ezek alapján simán benne van a pakliban, hogy a nő hamis gyógyszert árul. Sőt, elég valószínűnek tűnik.
Valamelyik válaszoló írta,hogy azér mert "cigány"származású,mert tényleg az csak nem akartam kiírni így de szerintem nincs benne semmi,mert sokan használják ezt a kifejezést rájuk,önkormányzatoknál stb.,szóval az egyik válaszoló azt írta,hogy magyar állampolgár. Hát jó nem tudom,de ő mondta nekünk,mivel szokott velünk utazni és oda szokott jönni,beszélgettünk már és ő mondta,hogy Romániában született ő is meg az egész családja.
Amúgy még ingyen sem kellene gyógyszer nekem sem,így magánemberektől.
Nem is vettem ,nem is vennék ahogy írtam is.
Igaza van az utolsónak,ez a gyógyszer visszaélés elég gyakori sajnos.
Amúgy én azt sem szeretem,ha odaűl hozzánk beszélgetni néha a nő,dehát értitek nem küldheti el az ember,mert oda űl az ember ahová akar,ha van sok szabad hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!