Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Semmit nem tudok csinálni,...

Semmit nem tudok csinálni, mert nem kapok taj kártyát. Fél éve magyar állampolgár vagyok, s itt is lakom azóta, mindenem megvan, de nem kapok taj kártyát! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Van már személyi igazolványom, adókártyám, lakcímkártyám itteni igazi lakcímem hivatalosan is itt lakom.. Mindenhonnan elküldenek a taj kártyával kapcsolatban egyszerűen sehogy nem kaphatok.. Szeretnék dolgozni, meg tovább iskolába járni, de tehetetlen vagyok mert mindenhová kellene a taj kártya.. Ha valaki hasonló helyzetben van, vagy volt, s tud megoldást akkor kérem segítsen, mert kifogytam z ötletekből, nem tudok kihez fordulni, mert senki nem tudja... Előszokat..

2014. júl. 6. 21:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért nem kapsz? Mit mondanak? Folyamatban van, csak húzzák-nyúzzák, vagy van valami oka?
2014. júl. 6. 21:08
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem. Meg sem igényelhetem, mert azt mondják, még nem lakom itt egy éve.. Vagy lehet úgy, hogy ha felvesznek valahova dolgozni... de mindenhol kérik a taj-t, de nekem még nincs..

Azt mondták ez a kettő van.. Vagy várok egy évet, vagy meló, de így nem vesznek fel sehová...

2014. júl. 6. 21:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Pedig amikor magyar állampolgár lettem, akkor TELJES JOGÚ magyar állampolgár lettem...
2014. júl. 6. 21:23
 4/11 anonim ***** válasza:
tessék, miért ezelőtt mi voltál? nem értem
2014. júl. 6. 23:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Azelőtt szerb állampolgár voltam..
2014. júl. 6. 23:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Ha felvesznek valahová dolgozni, akkor a cég elintézi neked. Ha itthon nappali tagozatos diák leszel (felvesznek valahová) akkor ennek az igazolásával (tanulmányi szerződés, diákigazolvány) már tudod kérelmezni a TAJ kártyát.

2014. júl. 8. 12:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Legjobb tudásom szerint EGY ÉV BEJELENTETT lakóhely szükséges Magyarországon.

Mióta van itt lakcímed?

Értem én, hogy magyar állampolgár lettél - de az aktatologatás közben az egy év bejelentett lakcímes szabály okozhat problémát.

2014. júl. 8. 13:19
 8/11 A kérdező kommentje:
S mit csináljak egy évig? Munkahelyekre, meg nem vesznek fel, mert nem értik, mi a bajom, s könnyebb elküldeni...
2014. júl. 9. 00:05
 9/11 Enikő64 válasza:
64%
Kedves kérdező,az egészségügyi ellátásra jogosultságot igazolni kell.Sajnos Szerbia nem EU tagállam,munkavállalói igazolás kell,vagy saját magad fizeted.Állandó lakcímed van,adóigazolványod-fogd azokat,az állampolgárságot igazoló okmánnyal együtt és menj be a lakhelyedhez legközelebb eső kormányhivatalba...( Budapesten a Teve utcai OEP Központban)kitöltsz egy nyilatkozatot és fizeted a sárga csekket,havi 6850 Ft. eg,bizt.Akkor jogosult vagy a Tb kártya igénylésére.
2014. aug. 21. 17:16
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a segítséget! Te vagy az első ember aki mondott valami értelmeset :)
2014. szept. 12. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!