Nagy.Emese kérdése:
Lehet nem vagyok hivatalosan férjnél?
Figyelt kérdés
1981-ben házasodtunk össze a férjemmel...Ö 19 -éves Én 17 voltam..Most olvastam,hogy 18 év alatt a gyámhatóság engedélye kell...különben érvénytelen a házasság..Tőlünk nem kértek ilyet,még szülői engedély se kellett...Lehet elnéztek valamit?Ezt hogy tudhatnám meg?2017. aug. 4. 13:29
21/26 anonim válasza:
Most komolyan ilyen nehéz lenne betelefonálni, és nem itt kérdezgetni? Vagy bemenni? Egyből választ kapnál a kérdésedre...
22/26 anonim válasza:
A házasságkötés idején hatályban lévő PTK alapján gyámhatósági engedély nélkül házasságot köthetett egy 17 éves. Mivel az új szabályozás nem teszi semmissé a korábban legálisan köttetett házasságokat, így azok törvényesek maradtak; főleg hogy rég nagykorúak lettek már mindketten.
23/26 A kérdező kommentje:
Kedves 16:35-ös..ha végig olvasod ezt az egészet,tudnád amit irtam az elején....Azért kérdezem itt,mert most nincs kedvem bemenni,és a kíváncsiság hajt csak..meg szerintem erre való ez az oldal...itt kérdéseket lehet feltenni,amire vagy kapunk választ vagy nem...Ha nem kielégítő a válasz,lehet tovább lépni...Vagy Te miért vagy itt?
2017. aug. 4. 16:52
24/26 anonim válasza:
Nincs kedved bemenni, de nem vagy hajlandó hinni a válaszoknak, akkor hogy is van ez? Három oldalon keresztül próbálunk meggyőzni, hogy minden rendben, fogadd el, vagy menj be a hivatalba.
25/26 anonim válasza:
Egyébként az nem jutott eszedbe, hogy ha már egyszer kiállították az anyakönyvi kivonatot, onnantól kezdve már nem a te gondod ez a kérdés, hanem az anyakönyvvezetőé? Még akkor is, ha anno esetleg kellett volna gyámhatósági engedély, vagy bármi más, ő rontotta el az ellenőrzést, ettől még a házasság érvényes. Ha lett volna engedélyed akkor, azt nem kellene mindenhol bemutatni, elég az anyakönyvi kivonat. Nem véletlen, hogy a házassági kiváltja a születésit is, a már egyszer házas vagy, nem kell bizonygatni, hogy ráadásul még meg is születtél.
26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vålaszokat!
2017. aug. 5. 21:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!