Nagy.Emese kérdése:
Lehet nem vagyok hivatalosan férjnél?
Figyelt kérdés
1981-ben házasodtunk össze a férjemmel...Ö 19 -éves Én 17 voltam..Most olvastam,hogy 18 év alatt a gyámhatóság engedélye kell...különben érvénytelen a házasság..Tőlünk nem kértek ilyet,még szülői engedély se kellett...Lehet elnéztek valamit?Ezt hogy tudhatnám meg?2017. aug. 4. 13:29
1/26 hisztynka válasza:
Van házassági anyakönyvi kivonat? Azt minden házasságkötés után kiállítják. Ha van, akkor létrejött törvényesen a házasság. De be is lehet menni az önkormányzati hivatalba megkérdezni az anyakönyvvezetőt.
2/26 anonim válasza:
Anyukám is 81ben ment férjhez szintén 17 évesen.neki sem kellett semmilyen engedély.lehet hogy ezt az engedélyt csak később hozták törvenybe..
3/26 A kérdező kommentje:
Persze hogy van...de lehet tévesen állították ki és nem érvényes.
2017. aug. 4. 13:40
4/26 anonim válasza:
En ugy tudom hogy a regi torvenyeknel hazassaghoz a korhatar lanyoknal 16 ev volt, az folott mar nem kellett senki engedelye. A hazassagkotes alkalmaval nagykoruva is valt automatikusan a lany, es ez akkor is igy maradt ha felev mulva elvalt.
5/26 A kérdező kommentje:
Ezért is kérdezem..hátha valaki tudja..a google nem dob ki erre semmit.
2017. aug. 4. 13:43
6/26 anonim válasza:
és arra nem gondoltál, hogy azóta változtak a törvények?
7/26 anonim válasza:
Az akkor hatályos törvényeknek biztos megfelelt.
8/26 anonim válasza:
Na ja, régen 16 volt a korhatár az én emlékeim szerint is. Ugyanis akkor még volt 2 éves egészségügyi szakiskolai és 2 éves gyors és gépíró szakiskolai képzés is. Azok elvégzése után egy lány, akkor 16 évesen is rendesen (nem diákként) munkába állhatott. Onnantól meg felnőttnek számított.
9/26 A kérdező kommentje:
Már hogyne gondoltam volna...biztos változott,ezek szerint,csak nem találom sehol.
2017. aug. 4. 13:56
10/26 anonim válasza:
Bemégy (vagy írsz levelet/emailt) annak az anyakönyvi hivatalnak, ahol házasságot kötöttél és megkérdezed tölük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!