Létezik arra bármilyen törvény/jogszabály, hogy a születendő gyermekemet sose láthassa az anyám? A nagyszülői jogaira hivatkozva sem?
Évek óta nem tartom vele a kapcsolatot, sajnos jó okom van rá, kérlek ezt ne minősítsétek, mert segítségért jöttem!
A nővéremnek van 2 gyermeke, náluk elérte anyánk a gyámügyön keresztül,hogy joga legyen havonta 1x 1 órára látni őket, habár a testvérem is azelőtt évekig minden kapcsolatot megszakított vele. A tárgyalásokon abszolút nem vették figyelembe a nővérem indokait és habár anyaként ő eltiltaná a nagyanyjukat a gyermekektől, a gyámügy mégis kötelezi őt/őket a havi találkozásokra. Mi tehetek, hogy ne élhessen a nagyszülői jogaival?
Arra van jogszabály, hogy nagyszülőnek láthatási joga van.
Nekem egy ismerős anyóra kérte, és megkapta, annak ellenére, hogy annak idején a gyerekeit elvették tőle átmeneti gondozásba, nem véletenül nem akarták az unokák közelében látni. És havi egy alkalmat kapott, felügyelettel.
Nincs ilyen.
Az, hogy a ti kapcsolatotok rossz, még az unokáját van joga látni.
"Azt kérhetem,hogy orvosilag igazolja a beszámíthatóságát "
NEM, TE nem kérheted. Ha a bíróság elé kerüne az ügy, akkor elmondhatod a konkrét eseteket, amikor a viselkedése nem normálisnak tünt, tanukat - testvéred, rokonok, stb - hozhatsz, és ha a bíróság szerint indokolt, ÖK elrendelhetnek ilyen vizsgálatot, de ez igen ritka.
A legtöbb, amit valószínüleg elérhetsz, hogy a gyereket csak felügyelet (gyámhatóságjelenléte) mellett láthassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!