Mennyire büntethetnek meg, ha Budapesten közterületen utcazenélek, és nincs engedélyem?
Rövid válasz: 1600Ft
Hosszú válasz:
A jelenleg aktuális rendelet szerint a közterülethasználati díj legfeljebb tízszeresére fizethetnek meg. A Fővárosi rendeleteket olvasva ezt találtam:
,,tízszeresére is büntethetnek"
Ez elég nyugtalanító, hogy benne van az az "is" szócska, viszont a II. kerületi rendeleteket olvasva kétszer is le van hangsúlyozva, egyértelműen le van írva, hogy ,,legfeljebb tízszeresét lehet...''.
A közterülethasználati díjat is megnéztem, 3 csoportra vannak osztva a közterületek, de mindegyikre ugyanannyi a díj. 160Ft.
Ennek a tízszerese 1600Ft
A kérdést nem azért tettem fel, mert nem tudom a kérdést, bocsi emberek, hanem azért, mert úgy vélem, hogy mások is keresni fogják a választ a kérdésre, és mivel eddig senki nem tette fel ezt a kérdést, és sehol sincs ez leírva az interneten így összesűrítve, ezért én leírom, hátha valakinek segítettem ezzel. Remélem elnézik, hogy megválaszoltam a saját kérdésemet, de ezzel a Gyakorikerdesek.hu és a társadalom hasznára váltam!
Ha valaki bővebb információt tud erről az "is" szócskáról (nehogy ez megengedje a többszörös büntetést is!) vagy új rendelet lép hatályba, akkor írjon ide a változásról.
Titi
tízszeresére bírságolhatnak meg*
bocs, késő van :'D
kétszer is le van írva, jól hangsúlyozva...*
nem azért tettem fel, mert nem tudom a kérdésre a választ...*
Bocs a fogalmazási hibákért, csak tényleg későre jár, remélem segítettem ezzel valakinek.
Update!
50 000Ft büntetés
Az internet ugyan azt írja, hogy 10*160, azaz 1600Ft, de pesti utcazenészt ma megkérdeztem, és azt állítja, hogy bár az interneten nincs még publikálva, de 50 000Ft-ra büntethetik az utcazenészeket!
Nem tudom igazat mondott-e, szerintem igen, mert miért is ne mondott volna igazat. Nem tudom mi az igazság, de ezek után nem fogok zenélni Pesten, csak Egerben.
Köszi, hogy leírtad ezeket!
Azóta mely városokkal van tapasztalatod?
Debrecenben is kötelező lenne az engedély, de a közteresek mellettem mentek el többször is és semmit sem szóltak. Pesten Az Allee mellett a rendőrök nem szóltak semmit, de egy bizonyos területről a pláza biztonsági őre pár méterrel arrébb küldött valamiért. (Viszont ott nem volt sok pénz) Nyíregyházán is próbáltam, ott jó sok pénzt dobtak, de egy idő után elküldött engem a polgárőr, de megfelelő kapcsolattal vagy hivatalos módon ott is lehetséges az engedély elvileg.
Még ezen kívül Németországban zenéltem Krefeldben ha ez bárkinek is releváns :D Hülye németek nem tudják értékelni a magyar népzenét :D
Szia
Budapesten szeretnék utcazenelni. Tehát akkor ne bajlódjak engedéllyel?
Csellóval és egy kis hangszóróval tervezem (kíséret)
Az elképzelésem a váci utca környékén volt, vagy Margit szigetre is gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!