Milyen büntetésre számíthatok ha tudtom nélkül magánterületre tévedek (több alkalommal) az autómmal?
Figyelt kérdés
Egy úgynevezett telekövezetben van nyaralónk. Most volt a második alkalom hogy kimentem az erdő szélére egy kicsit megjáratni az autómat. Tudni illik hogy nekem nincs jogosítványom és az autónak sincs forgalmi engedélye (amatőr versenyautó). Egyetlen murvás kis út vezet a házunktól az mezőig ahol semmiféle forgalom nincs. Természetesen normális ember módjára közlekedtem amíg nem értem ki az elhagyatott mezei utakig és ott is csak egy pár nagyobb gázfröccsöt adtam és indultam is haza. Közben egy idős férfi jött utánunk és integetni kezdett. Elmondása szerint az az ő telke ami magánterület, és már feljelentést tett a rendőrségen, és a járőrök már voltak is kint a telkünknél és már tudják hogy hol az autó. Természetesen semmiféle tábla nem jelezte hogy az magánterület vagy magánút lenne. Az a kérdés hogy alaptalan-e hogy most be vagyok sz*rva vagy lehetnek a dolognak komoly következményei? Előre is köszönöm a válaszokat!2017. júl. 28. 13:53
11/19 A kérdező kommentje:
Az autót tudják hogy hol van. Állítólag már a rendőrök is voltak kint a házunknál.
2017. júl. 28. 14:21
12/19 A kérdező kommentje:
És valószínűleg így már tanú is van az úr személyében. Meg még pár szomszéd tud róla hogy ott az autó és hogy voltam már kint vele
2017. júl. 28. 14:23
13/19 anonim válasza:
Az oké ,de nem viszed ki az udvarból .Nálam is voltak, megnézték a cross motort nem e lopott stb jegyzőkönyv .De nem volt tettenérés ,csak az eljárás miatt kellett, feljelentettek mert hangos a motor.Azota csak pályán használom, ahová utánfutóval viszem.
14/19 A kérdező kommentje:
De márpedig k**vára be vagyok szarva. Sohasem voltam még büntetve, sohasem volt semmi kétes ügyem, ha bírságot kapok természetesen nem fogom tudni kifizetni mivel még tanulok és nincs keresetem..már ha megúszom annyival.
2017. júl. 28. 14:27
15/19 A kérdező kommentje:
Igen természetesen van adásvételi az autóhoz. És biztos hogy ezentúl csak traileren fogja elhagyni az udvart.
2017. júl. 28. 14:28
16/19 anonim válasza:
Egyenlőre nyugodj meg! Hosszú egy eljárás , tanúk meghallgatása stb . Ha egyáltalán lesz belőle valami. Nekem nem volt.Bizom benne neked sem lesz,ez azért nem olyan nagy bűn.
17/19 A kérdező kommentje:
Sajnos ez most nem nyugtat meg. Én bármit kinézek a mai emberekből...még azt is hogy letöltendőt kapjak ezért...amiról inkább ne is beszéljünk hogy milyen nyomot hagyna az életemben...egy ilyen kis semmitmondó sz*rság miatt
2017. júl. 28. 14:44
18/19 anonim válasza:
Próbállak megérteni, a házadtól a magánterületig vezettél. Közforgalmi úton, jogosítvány és forgalmi nélkül.
És akkor szerinted az a legnagyobb problémád, hogy magánterületet sértettél ? Magánterületért maximum pár 10, esetleg 100ezer ft büntetés.
Jogosítvány és forgalmi nélküli vezetésért : Remélem elveszik a gépjárművedet és kapsz 300.000 ft-ig terjedő pénzbírságot. Ha futja "amatőr versenyautó"-ra, akkor futnia kellett volna egy jogosítvány letételére is, sokkal olcsóbb. Forgalmit szerezni sem olyan drága. Ha ezekre nem voltál hajlandó, akkor nyilván nem érdekel annyira a vezetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!