Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy plasztikai műtét...

Ha egy plasztikai műtét valamilyen oknál fogva, a beteg hibáján kivül nem kivitelezhető, akkor a klinika megtarthatja aze előleget?

Figyelt kérdés

Feltételezzük, befizettek egy műtétre, de a beteg depressziós, szorongós, pánik beteg. Erről informálja az üzletkötőt, akivel megirják a szerződést, és egy nagy összegü előleget is elkérnek. Ha a beavatkozás napján nem tudják a műtétet elvégezni a betegen, a pánikrohamja miatt, amiről tájékoztatta az üzletkötőt és ennek tudatában irták a szerződést, akkor a beteg bukta az összeget?

Szeretném a műtétet, ez egy ambuláns műtét, csak felkészülök a legrosszabbra is, ezért szeretném tudni, milyen jogi háttere van a dolgoknak. Remélem nem kerül erre sor, a műtétet pedig elvégzik, de ha mégsem sikerül, akkor mi a teendő? Buktam több száz ezer forintot?

A szerződésre az van irva, ha lemondják az időpontot akkor nem jár vissza (EZT MEGÉRTEM. NEM AKARJA SENKI LEMONDANI) viszont ha 10 napnál korábban mondják le, akkor még ki is fizettetik a teljes összeget. Mit gondoltok, egy olyan embernél, ha nem jön össze, és erről a lehetőségről tájékoztatta az üzletkötőt, akkor is ezek a szabályok vonatkoznak erre?

2017. júl. 22. 18:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

A szerződésben foglaltak vonatkoznak rád.

Ha mégis lemondod, és úgy érzed, visszajár neked a pénz, akkor bíróság előtt, magánvádas eljárásban követelheted vissza a pénzt, de nem valószínű, hogy visszakapod, és ez esetben a perköltséget is elbukod.

2017. júl. 22. 19:06
 2/13 A kérdező kommentje:
NEM akarom lemondani. Azt 0rtam ha önhibámon k0vüól a Pánikbetegségem miatt történik valami akkor mi a helyzet? Én AKAROM ezt a mtétet, azért fizettem be, csak most eszembe jutott ez.
2017. júl. 22. 19:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Természetesen megtartja.
2017. júl. 22. 19:31
 4/13 anonim ***** válasza:
53%

"NEM akarom lemondani."

Elsőre is értettük.

"Azt 0rtam ha önhibámon k0vüól a Pánikbetegségem miatt történik valami akkor mi a helyzet?"

A kérdésedre leírtam a választ, hogy akkor mi a helyzet.

Akkor az a helyzet, hogy a szerződésben foglaltak vonatkoznak rád, és úgy érzed, visszajár neked a pénz, akkor bíróság előtt, magánvádas eljárásban követelheted vissza a pénzt. De nem valószínű, hogy visszakapod, és ez esetben a perköltséget is elbukod.

Ez a helyzet.

2017. júl. 22. 19:33
 5/13 anonim válasza:

"a beteg hibáján kivül nem kivitelezhető"

milyen kivul? ha meggondolod magad beszarsz a mutettol az a TE HIBAD

2017. júl. 22. 22:38
 6/13 A kérdező kommentje:
Az hogy beszarok a műtéttől vagy az hogy pánik rohamom lesz nem ugyan az.... a roham valós a félelem meg bátorsággal legyőzhető.
2017. júl. 22. 22:40
 7/13 anonim válasza:

van papirod rola hogy panikbeteg vagy?

felhivtad erre a figyelmet amikor a szerzodest irtatok? ha nem hivtad fel az a te hibad ismet.

2017. júl. 22. 22:42
 8/13 anonim válasza:
amugy max atteszik masik napra a mutetet, de ha akkor sem jon ossze, szerintem buktad a penzt
2017. júl. 22. 22:43
 9/13 A kérdező kommentje:
" van papirod rola hogy panikbeteg vagy? " természetese. epizódikus és mellette szorongás. Felh0vtam a figyelmet rá többször is és arra is, hogy máshol emiatt nem vállalták el a műtétet.
2017. júl. 22. 22:50
 10/13 anonim ***** válasza:

Már nm azért kérdező,de miért nem a pánikbetegséged leküzdése a cél?

Pánikbetegen meg szorongásos betegként baromira nem úgy érzékeled a világot,amilyen.

Lehet ha egészséges lennél,akkor nem akarnál plasztikai műtétet sem.

Ráadásul attól,hogy keskenyebb lesz az orrod,nagyobb lesz a melled stb,nem oldódik meg semmi...

2017. júl. 22. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!