Ha egy plasztikai műtét valamilyen oknál fogva, a beteg hibáján kivül nem kivitelezhető, akkor a klinika megtarthatja aze előleget?
Feltételezzük, befizettek egy műtétre, de a beteg depressziós, szorongós, pánik beteg. Erről informálja az üzletkötőt, akivel megirják a szerződést, és egy nagy összegü előleget is elkérnek. Ha a beavatkozás napján nem tudják a műtétet elvégezni a betegen, a pánikrohamja miatt, amiről tájékoztatta az üzletkötőt és ennek tudatában irták a szerződést, akkor a beteg bukta az összeget?
Szeretném a műtétet, ez egy ambuláns műtét, csak felkészülök a legrosszabbra is, ezért szeretném tudni, milyen jogi háttere van a dolgoknak. Remélem nem kerül erre sor, a műtétet pedig elvégzik, de ha mégsem sikerül, akkor mi a teendő? Buktam több száz ezer forintot?
A szerződésre az van irva, ha lemondják az időpontot akkor nem jár vissza (EZT MEGÉRTEM. NEM AKARJA SENKI LEMONDANI) viszont ha 10 napnál korábban mondják le, akkor még ki is fizettetik a teljes összeget. Mit gondoltok, egy olyan embernél, ha nem jön össze, és erről a lehetőségről tájékoztatta az üzletkötőt, akkor is ezek a szabályok vonatkoznak erre?
A szerződésben foglaltak vonatkoznak rád.
Ha mégis lemondod, és úgy érzed, visszajár neked a pénz, akkor bíróság előtt, magánvádas eljárásban követelheted vissza a pénzt, de nem valószínű, hogy visszakapod, és ez esetben a perköltséget is elbukod.
"NEM akarom lemondani."
Elsőre is értettük.
"Azt 0rtam ha önhibámon k0vüól a Pánikbetegségem miatt történik valami akkor mi a helyzet?"
A kérdésedre leírtam a választ, hogy akkor mi a helyzet.
Akkor az a helyzet, hogy a szerződésben foglaltak vonatkoznak rád, és úgy érzed, visszajár neked a pénz, akkor bíróság előtt, magánvádas eljárásban követelheted vissza a pénzt. De nem valószínű, hogy visszakapod, és ez esetben a perköltséget is elbukod.
Ez a helyzet.
"a beteg hibáján kivül nem kivitelezhető"
milyen kivul? ha meggondolod magad beszarsz a mutettol az a TE HIBAD
van papirod rola hogy panikbeteg vagy?
felhivtad erre a figyelmet amikor a szerzodest irtatok? ha nem hivtad fel az a te hibad ismet.
Már nm azért kérdező,de miért nem a pánikbetegséged leküzdése a cél?
Pánikbetegen meg szorongásos betegként baromira nem úgy érzékeled a világot,amilyen.
Lehet ha egészséges lennél,akkor nem akarnál plasztikai műtétet sem.
Ráadásul attól,hogy keskenyebb lesz az orrod,nagyobb lesz a melled stb,nem oldódik meg semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!