Mennyire járt el szabályosan a futár?
Rendeltem egy hűtőszekrényt az internetről. Direkt fel is hívtam az emagot, hogy kiszállítják e tanyára is. Azt mondták semmi probléma, ha van konkrét cím, akkor megtalálják.
Erre megjött a futár, és az otthoni címemre (fogalmam sincs honnan tudta meg) vitte a hűtőt amit ráadásul fejjel lefelé hozott egész úton! Az otthoniak nem tudták mit, hogy, miért ezért átvették a csomagot mert nem tudtak mást csinálni. Viszont a csomagon csak a tanya címe van. A falusi cím nincs. Hogy adhatta le másik címen? Miért nem telefonált, hogy máshova viszi? Szabályos volt ez? És a fejjel lefelé szállítás?
valahol csak megadtad a címed.. (pl számlázásnál), azt nem szopják ki a kisujjukból..
Ha meg átvették, szerintem már nincs reklamáció
Ha biztosan nem adtad meg azt a címedet, akkor adatkezelési visszásság azonnal felmerül. Nem tudom, mennyire bevett dolog fejjel lefelé szállítani egy hűtőszekrényt, de adott esetben gondatlanság is.
Valóban megér egy reklamációt.
Az mpl hárított, szerintük semmi gond nincs (a fejjel lefelé szállítást elismerték hibaként, de azt mondták, hogy az az emag dolga...).
De nem értem, hogy adhatta le más címen a csomagot? Főleg, hogy nem is én vettem át.
Szerintük megtörtént a kézbesítés, de szerintem meg nem... Nincs az adott címen a hűtő...
"a fejjel lefelé szállítást elismerték hibaként, de azt mondták, hogy az az emag dolga..."
Kérdés: a hűtő a csomagban volt fejjel lefelé, vagy a csomagot adták át fejjel lefelé? Nyilván ha a hűtő volt benne úgy, a futár nem tudta ellenőrizni ezt (és nem is feladata).
"De nem értem, hogy adhatta le más címen a csomagot?"
Sehogy, ők nem okoskodhatnak, oda kell kivinniük a csomagot, ahová kérted. Az emag kaphat önmagában ezért kártérítést, nem olyan szokatlan dolog az.
Minden jól van a dobozba. A doboz is jól áll, a hűtő is benne, a címzéses papír is jól áll. Csupán a futár fordítva hozta ki...
De pont ez az, hogy nem oda kértem. Az emag is megmondta, hogy az a cím sehol se volt feltüntetve ahova hozta. Úgy tűnik mégis okoskodott, mert rutinból hozta erre a címre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!