Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek ez bűncselekmény?

Szerintetek ez bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Ha valaki egy adatbázisban tárolt adattot felhasználva belép egy adminisztrátori fiókba és ezaltál megrongálja az adott játékban a világot..
2017. júl. 6. 17:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

persze. több is.

a kérdés a bizonyíthatóság

2017. júl. 6. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen.

"Információs rendszer vagy adat megsértése

423. §170 (1) Aki információs rendszerbe az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve vagy azt megsértve bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki

a) az információs rendszer működését jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve akadályozza, vagy

b) információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2017. júl. 6. 18:13
 3/9 anonim ***** válasza:
28%
Igen, bűncselekmény. Sajnos keményebben büntetik mint ha valaki kisboltot rabol késsel.
2017. júl. 6. 18:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

" Igen, bűncselekmény. Sajnos keményebben büntetik mint ha valaki kisboltot rabol késsel."

Nem igaz.

Az "Információs rendszer vagy adat megsértése" alapesetének felső büntetési tétele 3 év.

A "Rablás" pedig alapesetben 2 - 8 év, "felfegyverkezve" ( a késsel történő elkövetés ennek minősül) pedig minimum 5 év, max. 10!

2017. júl. 6. 18:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Tévedtem, köszönöm a korrekciót!
2017. júl. 6. 19:00
 6/9 anonim ***** válasza:

"Tévedtem, köszönöm a korrekciót!"

Respect!

2017. júl. 6. 19:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm..,
2017. júl. 6. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen kérdező, bűncselekmény, de miért akarsz ilyet tenni?
2017. júl. 7. 14:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem én ilyet nem szeretnék tenni és nem is tettem hanem egy illető álítása erről a dologról én meg gondoltam hogy megkérdezem..mivel engem érdekelt a dolog.
2017. júl. 8. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!