Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beírhat a tanár igazolatlant...

Beírhat a tanár igazolatlant gyakorlat miatt ha nem velük megyek ki a gyakorlati helyre?

Figyelt kérdés

Egész héten a város szélén leszünk gyakorlaton, én nem fogok gyalog kimenni mert fárasztó és meleg van. Tanár nagyon pikkel rám mert szerinte " kivételezek" magammal ha megoldom másképp a kijutást. Házirendbe 5% hiányzás igazolástól függetlenül osztályismétlés. 5 napra beír 1 óra hiányzást és ki is vágnak... mert az pont 5%.

Ügye a kijutás nem gyakorlati tevékenység ?

Mielőtt jönnének a kiegyensúlyozott válaszadók, leírom, hogy nem akarok sétálni és de, megerőltet. A többi is kijuthatna másképp csak spórol, tanárnak meg élete a séta..

2017. júl. 2. 12:07
 1/8 A kérdező kommentje:
De persze gyakorlaton ott leszek, csak a suliba kell gyülekezni ( nem tudom miért, ésszerűbb lenne ha már ott kezdenénk..)
2017. júl. 2. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
5%
Természetesen be.
2017. júl. 2. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyébként lehet még olyan munkahelyed is, nekem is volt. Ahol nem a munkavégzés helyén, hanem megkövetelik, hogy mindenképp a központi irodánál kell megjelenni különben igazolatlan a napod.

Nekem volt olyan mikor a szomszéd utcában végeztük a munkát, mégis a két kilométerre lévő telephelyen köteles voltam minden reggel megjelenni, aláírni és utána mehettem majdnem haza, a munkaterületre. Ha nem tetszik felmondhatsz és mehetsz kapálni napszámba, de ott is a megadott földterületen kell megjelenni akkor is ha a kukoricás közelebb van.

2017. júl. 2. 12:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Beírhat. De pl. Nekünk gyakorlaton a legtöbben a gyakorlat helyszínére mentek és nem írtak be nekik. Próbáld megbeszélni vele.
2017. júl. 2. 12:29
 5/8 A kérdező kommentje:

A tanár konkrétan utál, esélytelen vele beszélni.

12:28! Ez durva! Ennyire nem számít a munkáltatónak a dolgozó, megtehették volna azt, hogy neked a munkavégzés helyén kelljen aláírni.

Ez az szitu nagyon komplikált szerintem, maga a sétálás nem gyakorlati követelmény, de már amikor beérsz a suliba gyakorlaton vagy, mindegy, elmesélem , hogy hogyan oldottam meg... remélem nem lesz baj. Így is úgy is szívat a tanár... veszteni nem fogok max. igazolatlan.

2017. júl. 2. 12:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Hogyne írhatna be ? Ha nem jelensz meg az iskolában a gyülekezőhelyen ahol eligazítanak munkavédelemből meg arról, hogy mit fogtok hogyan csinálni és te sem BKV-val sem gyalog, sem bicajjal nem mész el, akkor igazolatlan lesz. Kell is, mert ha nem írja be, akkor mindenki ezt fogja tenni és senki sem fog tudni semmit, mert nem jelennek meg a foglalkozásokon.

Visszakérdezek : szerinted, ha a munkahelyeden nem jelensz meg, akkor kirúghatnak?

2017. júl. 2. 13:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Én reggel a iskolába kezdek, ott gyülekezünk, csak én megoldom a kijutást a többi gyalogol mert spórol. Csak nem sétálok velük 6 km-t... ennyi.
2017. júl. 2. 14:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, megszabhatja, hogy miként jussatok el az adott helyre. X-órától Y-óráig tart a tanítás, ebbe beletartozik a közös célhoz való eljutás is. Hogy közben mi és hogyan zajlik, az a tanáron múlik, de végig az ő felelőssége, akármi is történik a felügyeletére bízott emberekkel. (ez egy munkahely esetén is így működik)
2017. júl. 2. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!