Milyen bűntetést kaphatnék ha illegális típusú kést hordoznék?
Igazoltatáshoz nem kell semmilyen indok, ruházat-, és csomagátvizsgáláshoz (ami nem egyenlő a motozással) se szükséges különösebb.
Elcsomagolva szállítható, akár kard is. Lényeg, hogy ne egy mozdulattal lehessen előkapni a zsebből, táskából.
Amilyen tuti módon működik az ilyen esetek felderítése a késsel az utcán szaladgáló cigányok körében: kb semmi büntetésre nem számíthatsz, mert senki sem fogja kideríteni, hogy nálad van.
Hacsak nem kell elővenned valamiért (pl önvédelem céljára). Na akkor bizony elő fognak kapni, hogy mit keresett nálad, ha a rendőrség látókörébe kerülsz.
Szóval szaladgálhatsz késsel büntetlenül, de ha bármire is használnád (amúgy meg minek a kés, ha nem használhatod) és ügy lesz belőle, megbüntetnek. Ha önvédelem, ha nem.
Nekem mindig van bicska a zsebembe, igen tudom paraszt vagyok de heti rendszerességgel jól jön.
Akkor ezért megbüntet a rendőr?
#9 Ha a bicska vágóhossza nem éri el a 8 cm-t, akkor nem büntethető (bírságolható) az illető.
A rugós bicska viszont már tiltott (175/2003. (X. 28.) Kormányrendelet melléklatének a) pontja alapján). Helyszíni bírságként 5.000 és 50.000 forint közötti bírság szabható ki a rendőr által, feljelentés és utólagos elbírálás után már 150.000 Ft is lehet a szabálysértési bírság mértéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!