Most nyáron leszek rendes dolgozó egy gyárban 16 éves fiúként lehet így e már rendesen ledolgozni az egész hetet hétfőtől péntekig és lehet-e 12 órázni vagy 16 órázni?
Ill 45 perc szünet
A mi cégünknél van 1 óra előírva, MT csak 45 percet mond
"Napi 8 óra megvan és még marad 4 órám túlórázno és kész vége mehetek a jól megérdemelt pont 12 óra pihenőre!"
Nem tudom, hogy mit nem lehet érteni a második bekezdésen. Legfeljebb azt jelenti, hogy maximum nyolc órát dolgozhatsz.
Saját példa: Én heti 40 órában dolgozok azaz napi 8 órában. A törvény szerint legalább 20 perc munkaközi szünetet kell adniuk egy nap, ez nem tartozik a bele a munkaidőbe. A cégnél félórát adnak, ezt hívjuk ebédidőnek.
Reggel 7:30 körül beérek a munkába elkezdek dolgozni délig, majd elmegyek ebédelni és aztán visszamegyek és dolgozok tovább 16:00-ig. A ledolgozott munkaórák száma 8 óra 00 perc és így nem 8 és fél óra munkabért kapok arra a napra, hanem 8 órányit.
Te esetedben ez úgy néz ki, hogy 8 órát dolgozol és még 45 perc szüneted van, amit munkakezdés és munkabefejezése között köteles vagy eltölteni pihenéssel. Én példámba te bemész 7:15-re végzel 16:00-kor és így van meg a 8 órás munkaidő, amiért megkapod a béredet.
"Egyébként segédmunkás lennék diáként is az voltam meg ha bejelentem magam akkoris!!"
ezt újra fogalmaznád kérlek, mert így semmi mondani valója sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!