Menyasszonyom szülei követelik tölem a kölcsönadott pénzt amit lakásvásárlásra adtak nekünk, de az ö ügyvédjük miatt elbuktuk. Bepereltek, elveszíthetem?
Meg akartunk venni a menyasszonyommal egy 20M forintos lakást. Az eladó 30% kezdö befizetést kért, a többi hitel. Nem kaptuk meg a hitelt, böven letelt a szerzödésben foglalt 3 hónap türelmi idö így elbuktuk a pénzt. A szerzödést a menyasszonyom szüleinek ügyvédje nézte át, jónak találta. Aztán kiderült hogy foglalónak (lehet hogy az elöleg lesz a szó, nem vagyok ügyvéd, de a rosszabb forgatókönyv!) volt beírva az egész összeg és emiatt elvesztettük az egészet! A gondom:
6M kellett az eladónak
Nekem volt 3M félretett pénzem
Menyasszonyomnak 1M félretett pénze
Így a szüleitöl kellett kölcsönkérni 2M forintot
Örökbe nem adtak a lányuknak! Már akkor tudtam hogy 1.5M forintot fogok kapni 1 éven belül, így akkor mentek bele a kölcsönbe ha én azt visszaadom nekik amint megvan a lakás. Mivel a menyasszonyom így is sokat spórolt az 1M-ra így belementem.
Az ö ügyvédjük miatt buktunk mindent! A menyasszonyommal szakítottunk ... ennek már fél éve. A szülei azóta is követelik tölem a 2M forintot. Én azt mondtam nekik hogy mivel nem lett lakás miattuk, én buktam 3-at, nehogy már még a semmire adjak nekik 2-öt. Egyenlöen buktunk így 3-at-3-at így az igazságos. Miért én fedezzem azt hogy ök kevesebbet bukjanak?
Most értesítettek hogy bepereltek és börtönbe fognak juttatni! Szerzödést velük nem írtunk semmiröl! A pénz nálam soha nem volt! Amikor mentünk az eladóhoz vittem a saját 3M forintomat, meg az exem is az ö 3M forintjukat.
Bukhatom a pert? Tényleg börtönbe küldhetnek?
"Örökbe nem adtak a lányuknak! Már akkor tudtam hogy 1.5M forintot fogok kapni 1 éven belül, így akkor mentek bele a kölcsönbe ha én azt visszaadom nekik amint megvan a lakás."
ha tényleg tettél akár csak szóban is ilyen ígéretet, hogy te fogod visszafizetni és nem közösen a pároddal akkor szerintem lesz jogalapjuk arra, hogy megszívassanak. De még ha ketten is tettétek az ígéretet akkor is fele fele alapon kéne a kárt viseljétek.(az hogy kinek a hibájából buktátok tök mindegy, esetleg az ügyvédet próbálhatnád perelni, hogy nem tájékoztatott kelőképpen) Szóval SZERINTEM ezt nem tudod megúszni, hiába igazságtalan és kitolás rád nézve de fizetni fogsz.
1. "A szerzödést a menyasszonyom szüleinek ügyvédje nézte át, jónak találta."
És te nem nézted át? Miért nem néztetek utána a foglaló jelentésének? Ez a te felelősséged is! Amúgy meg gondolom az ügyvéd ismerősi alapon bagóért intézte a dolgokat, így nem sokat foglalkozhatott a ti érdekeitekkel...
2. "kiderült hogy a menyasszonyomnak volt egy több milliós személyi kölcsöne amit eltitkolt elölem"
Szép kis menyasszony. Mégis milyen közös jövőt akart veled, ha ebbe az "apróságba" nem avatott be?
3. Tehát lényegében 4 millió önerőre akartok venni egy 20 milliós házat. Nem hiszem el, hogy még mindig vannak emberek, akik ekkora rizikót vállalnak... Jobban jártatok, hogy nem adták meg a hitelt! Te mindenképpen, az összképet tekintve!
4. Az új ingatlannak fele/fele arányban lettetek volna gondolom a tulajdonosai. Ha igen, akkor véleményem szerint maximum 1 millió visszafizetésére kényszeríthetnek.
De te azt mondtad SZÓBAN, hogy akkor adod vissza nekik a pénzt, ha megvan a lakás. Végül is betartottad a szavad, mert nem lett meg a lakás (ráadásul az ő ügyvédjük miatt (párosítva a ti felelőtlenségetekkel) buktátok)...
De mint tudjuk a törvény annak ad igazat, aki drágább ügyvédet fogad...
Köszönöm mindenkinek!
Szóban az hangzott el részemröl, hogy "ha meglesz a lakás, beköltöztünk és megkapom az 1.5M forintot néhány hónap múlva és ki tudom egészíteni, majd akkor fizetem vissza". Nem lett meg a lakás! De nem tudom a bíróságon ez hogyan lesz bizonyítva. A kölcsönt a lányuknak adták kézbe. Tudtommal nem bankból vették ki, hanem otthon örizgették ezt az összeget (csak zárójelben mondom hogy gazdagok, nekik ez nem akkora pénz, de a gyerekeiket nem támogatják)
Szerintem duplán is ök a felelösek! Egyrészt a lányuk titkolt hitele miatt nem kaptuk meg a hitelt, másrészt a kölcsönért cserébe ragaszkodtak hozzá hogy az ö ügyvédjük nézzen át mindent aki nem szólt a hibáról. Bár én fizettem volna összesen a kölcsön visszaadásával együtt 5 milliót, ö meg 1-et, a lakás 50-50% tulajdonban lett volna. Ha minden szakad max 1 milliót vagyok hajlandó kifizetni, többet nem, de így sem fair a dolog. Hiszem hogy bizonyítékok nélkül nem tudnak az összes pénzemböl kiforgatni a nagy semmire. Évekig spóroltam ezt a pénzt!
Az, hogy foglaló került a szerződésbe, az nem ügyvédi hiba! A szerződések 99%-ában van foglaló, és gondolom, ez volt a megállapodás az eladóval. Az pedig nem az ügyvéd felelőssége, ha valaki nem hitelképes, ezt a vevőnek kell ELŐZETESEN felmérnie.
Másrészt viszont a szülőknek kell bizonyítani, hogy nektek adtak kölcsön, én viszont azt látom, hogy a lányuknak adtak kölcsön, hogy ő is bele tudjon dobni az ügyletben ugyanannyit, mint te. Tehát tagadni kell, hogy neked adtak kölcsön, és papír hiányában nem fogják tudni bizonyítani az igazukat...
Soha nem hagzott el ügyvéd vagy hivatalos személy elött hogy én fizetek vissza bármit. Pont hogy azért adták a lányuknak az egész pénzt, hogy az ügyvéd elött külön adja át felét 3M forintot és erröl legyen is papírjuk és 50-50% legyen a tulajdon amit igazolni is tudnak késöbb. Ehhez ragaszkodtak, le kellett írnia az ügyvédnek hogy személyenként ki mennyit adott oda.
Papíron annyi látszik hogy az ügyvédnek x úr adott 3, y hölgy 3 millió forintot. Nekem egyértelmüen látszik a bankszámlámon hogy a félretett 3M-mat vettem ki. Nála az 1M kivétel látszik bankszámlán. Magyarul egyértelmü hogy oda adták a 2M forintot, nem nekem. A kölcsönröl az anyjával személyesen hatszemközt beszéltünk csak, az apja csak elmondásokból tudja, nem volt ott. Szerzödés nem volt, ügyvéd ezt nem hallotta. Az anyjának mondtam négyszemközt a visszafizetést, akkor más nem volt ott!
Én nem akarok beperelni senkit! Az ügyvédjük se hibázott akkorát, mert az exem titkos hitele nélkül simán kaptuk volna a hitelt! Magyarán azon bukott elsösorban a dolog. Max a pénzünk felét kaptuk volna vissza, ha 10% elöleg, 10% foglaló lett volna írva. Az egyik nem járt volna vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!