Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hangrögzítéssel követek-e el...

Hangrögzítéssel követek-e el szabálysértést?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csak kíváncsiságból és csakis és csak feltételes módban a helyzet a következő.

Tegyük fel hogy rendszeresen rögzítek a másik fél tudta nélkül hanganyagot.

A hanganyag témái szerteágazok, de általában számomra fontos megbeszélések, interjúk, előadások, esetleg gyakorlati tananyag tanulmányok miatt.

Ezeket csakis és csak arra használom, hogy ha lemaradtam és/vagy nem világos például az előadás/gyakorlat akkor otthon újra és újra visszahallgathatom, amíg meg nem értem.

Interjú esetén hasonló az indok, a saját hibáimat próbálom kiszűrni ezáltal, hogy visszahallgatom és felírom hol akadtam el esetleg, mit érdemes kihangsúlyoznom és mit kevésbé.

Megbeszélések ugyan ez, általában a sok adatot(dátumok, követelmények, etc) papír forma mellett szeretem hangban is rögzíteni, mert az a biztos.

Ezeket SOHA nem adom ki harmadik félnek, nem élek vele vissza vagy bármi ilyesmi.

Csakis és csak azt a célt szolgálja, hogy tanuljak belőle. (Lásd interjús példa.)

De (talán jogosan) úgy érzem, hogy ez eléggé ingoványos talaj, már csak azért is mert titokban készítem ezeket a felvételeket.

A legtöbb esetben valószínűleg egyébként az előre közölt kérdésre (miszerint beleegyezik-e a másik fél a felvétel készítésébe) igen lenne a válasz, tekintve hogy semmilyen vállalhatatlan borzalmas, vagy épp 'titkok' nem kerül rögzítésre.

De egyszerűen ez nem életszerű, hogy a x fő létszámú kezdés előtt, akkor bejelentem a rögzítési igényem a bárki felé.

Követek én el ezzel jogsértést?

Ha TFH megtalálnák nálam az anyagokat, akkor mire számíthatnék?

Köszönöm előre is a választ!

2017. jún. 16. 15:46
 1/5 A kérdező kommentje:

Annyi lemaradt, hogy az eredeti ötlet egy külföldi egyetemről tanára miatt jött.

Borzalmasan hadart, és nem csak én nem..hanem senki nem értette amit mond.

A diákoknak ott már bevált szokás volt, hogy felveszik a hangot, és inkább figyelnek az oktatóra. (Meg sem próbáltak már közben jegyzetelni.. Nem lehetett a kettőt egyszerre az biztos.)

Ez alapján kezdtem el én is használni ezt itthon, csakis és csak azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket kiküszöböljem.

2017. jún. 16. 15:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Amíg nem jelent fel valaki miatta, addig nem lehet belőle bajod.
2017. jún. 16. 16:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igen ezt gondoltam.

De mi történik abban az esetben, ha TFH valaki megteszi, mert hozzájut valami úton-módon?

2017. jún. 16. 16:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy pontosan mit vettél fel, amiért feljelentettek. Írtál pl. megbeszéléseket. Gondolom ott nem hangzottak el államtitkok, de egy cég érdekeit sértheti, de ez sem túl valószínű. Nagyjából ezt tudom elképzelni, mint legdurvább variációt. Amúgy csak ilyen ejnye-bejnye kategória.
2017. jún. 17. 23:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, ment a zöld!

További szép napot!

2017. jún. 18. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!