Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meddig lehet feljelentest tenni?

Meddig lehet feljelentest tenni?

Figyelt kérdés
Kb 3honalja leloptak a kartyamrol eleg nagy osszegu penzt..vagyis az illeto regi jo ismerosunk volt..tudta a kodot neha hasznalta is a kartyankat eveken at es most lelopott rola penzt de csak most vettuk eszre mert most krllett volna a felre tett penz..mit tudok csinalni? Feltudom ugy jelenteni hogy en adtam le a kodokat meg anno?
2017. jún. 14. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a pénznek már bottal ütheted a nyomát. Mégis mit fogsz mondani? Oda adtam neki a kártyát, a kódot eleve tudta..és lám..hiányzik a pénz.

Kinevetnek.

Én személyesen intézném el az illetővel, de abban nem lenne köszönet.

2017. jún. 14. 22:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Feljelentheted, de semmire nem fogsz menni vele.

Attól is függ, hogy mekkora az összeg.

Amikor már nem legálisan használta a kártyátokat, meg kellett volna változtatni a kódot.

Így, ha tagadja, nem tudod bizonyítani, hogy nem te vetted fel, vagy nem a ti megbízásotokból vette fel.

2017. jún. 14. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, meddig őrzik meg a bankautomaták videófelvételeit. A számlatörténetben kikereshető, hogy pontosan mikor, hol történt nagyobb készpénzfelvétel, a videó pedig bizonyítja, hogy ő volt. Az más kérdés, hogy ti hogyan bizonyítjátok, hogy nem adtatok engedélyt a kártyahasználatra. Feljelentést nyugodtan tehetsz ismeretlen tettes ellen, és elmondhatod, hogy ki fért hozzá a kártyához, abból még nem lesz bajod.

Ettől függetlenül nekem elég életszerűtlen a történet, vélhetően a rendőröknek is az lesz. Normális ember nem adja meg a kártyája PIN-kódját ismerősnek, és nem adja ki a kezéből a kártyát, pláne, ha az összes megtakarítása hozzáférhető vele. Hogyan került hozzá, aztán vissza hozzátok a kártya, anélkül, hogy tudtatok volna róla? Mit csináltok a bankszámla-kivonattal, segget töröltök vele?:-)

2017. jún. 14. 22:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha ti magatok adtátok oda a kártyát, a kódot és 3 hónap eltelt mire bejelented, hogy eltűnt a pénz, így szerintem semmire sem mész. Ez olyan, mintha oda adod a lakáskulcsot valakinek, és kipakolják a lakást mire hazaérsz. Hogyan bizonyítod, hogy nem Te kérted meg őket pakolják ki, mert mondjuk új dolgokat akarsz venni, felújítani. Az ATM-es kamera sem bizonyíték, hisz, hogy igazolod, nem te kérdet meg, hogy vegyen le számodra pénzt? Ha az illető nem vallja be, sehogy nem lehet bizonyítani, hogy lopás történt.
2017. jún. 15. 07:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Jo nagy idiotak vagytok.
2017. jún. 15. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!