Meddig lehet feljelentest tenni?
Ennek a pénznek már bottal ütheted a nyomát. Mégis mit fogsz mondani? Oda adtam neki a kártyát, a kódot eleve tudta..és lám..hiányzik a pénz.
Kinevetnek.
Én személyesen intézném el az illetővel, de abban nem lenne köszönet.
Feljelentheted, de semmire nem fogsz menni vele.
Attól is függ, hogy mekkora az összeg.
Amikor már nem legálisan használta a kártyátokat, meg kellett volna változtatni a kódot.
Így, ha tagadja, nem tudod bizonyítani, hogy nem te vetted fel, vagy nem a ti megbízásotokból vette fel.
Kérdés, meddig őrzik meg a bankautomaták videófelvételeit. A számlatörténetben kikereshető, hogy pontosan mikor, hol történt nagyobb készpénzfelvétel, a videó pedig bizonyítja, hogy ő volt. Az más kérdés, hogy ti hogyan bizonyítjátok, hogy nem adtatok engedélyt a kártyahasználatra. Feljelentést nyugodtan tehetsz ismeretlen tettes ellen, és elmondhatod, hogy ki fért hozzá a kártyához, abból még nem lesz bajod.
Ettől függetlenül nekem elég életszerűtlen a történet, vélhetően a rendőröknek is az lesz. Normális ember nem adja meg a kártyája PIN-kódját ismerősnek, és nem adja ki a kezéből a kártyát, pláne, ha az összes megtakarítása hozzáférhető vele. Hogyan került hozzá, aztán vissza hozzátok a kártya, anélkül, hogy tudtatok volna róla? Mit csináltok a bankszámla-kivonattal, segget töröltök vele?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!