Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek? Részletesen lejjebb

Mit tegyek? Részletesen lejjebb

Figyelt kérdés

A férjem és családja szerint a házasságkötésünk előtt általam vásárolt lakás értéke közös vagyon, holott házasság előtt vásároltam, én egymagam fizettem minden felmerülő költségét. Eladtam - mint én egyszemélyes Eladó az adásvételi szeződés szerint is - a házasságkötésünk után 4 hónappal, a házasságkötés után ő semmit nem fizetett bele, csak én magam, ahogy kezdettől fogva is tettem.

A család szerint "illik" saját vagyonnal beszállni a házasságba, mert ez így korrekt és ennek értelmében közös vagyonnak számít.... A sógornőm férje is a magánvagyonával - ahogy náluk "illik" - beszállt a házasságba....

Szerintük én miért követelem a saját pénzemet az egykori saját lakásom eladásának összegét, mert a férjem a lakást és megélhetést biztosítja.... Ez utóbbihoz hozzáteszem, hogy nekem is van havi jövedelmem, tehát nem egy úgymond "ingyenélő mihaszna" vagyok...., ezzel én is beszállok a havi rezsibe, a felmerülő költségek viselésébe...

Mivel nem boldogulok, hogy a saját pénzemhez hozzá jussak (a férjem "lazán" betette a vállalkozásába), azt mondja, mivel én is benne dolgozom, van közöm hozzá, szerinte jogtalan követelnem a pénzemet belőle - szóval pereljem be bíróságon?

#házasságvagyon
2017. jún. 12. 18:36
 1/2 anonim ***** válasza:
60%

Múltkori kérdésnél is mondtuk, hogy ügyvéd.

Amúgy válás vagyonmegosztáskor rendezheted a legegyszerűbben.

2017. jún. 12. 19:00
 2/2 kovpet ***** válasza:
Ezeket a dolgokat nem az illem, hanem jogszabályok szabályozzák. Menj ügyvédhez, ahogy írták.
2017. jún. 15. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!