Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor lelehet lőni? Többi...

Ilyenkor lelehet lőni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Megfigyeltem hogy valaki drónnal berepül a kertünkbe már 4. napja, de nem száll le csak 5-10 méter magasságban repked vele, akkor lelehet lőni légpuskával? Esetleg a vadászpuska is előkerülhet? Olyan 30 cm-es és

2-3 percig repked a kertünk felett aztán elmegy. Rendőrségnél feljelentést lehetne tenni, de azt se tudom kié a drón.

2017. jún. 12. 18:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%

Na ez remélem kamu kérdés. Egy: jelenleg engedély nélkül nem repülhet senki. Ha van engedélye és lelőtted, akkor nagy szarban vagy. Ha nem volt engedélye akkor jobban jártál volna ha szólsz a légtereseknek, komolyan veszik igencsak.

Kettő: városiaknak jobban aktuális. De akkor a szomszéd biztonsági kameráit ugyanígy le kell lőni, ha az én udvaromba is belát? Vagy ezt így hogy gondoltad? Egy ilyen gép nem két forint, ha minőségi gépről van szó akkor akár 150-200 ezer vagy több is lehet. Egyébként meg, amíg nem száll le, addig egy ujjal sem érhetsz hozzá, a légtér nem a te tulajdonodhoz tartozik már.

2017. jún. 13. 21:44
 12/19 anonim ***** válasza:
33%
Ezt Te komolyan gondolod indoknak? "Amúgy tudjátok az a legbosszantóbb hogy meleg van, párom se fog télikabátban kint lenni, mondjuk mikor grillezünk.". Mire gondolsz? Fürdőruhára? Miért strandon miben van? Oda nem engeded? Trikó, rövidnadrág? Abban sem megy ki utcára csak otthon? Kettő aki nem akarja, hogy legeltessék a szemüket rajt a férfiak, az felöltözik tisztességesen. Az tényleg más kérdés, hogy volt e a engedélye a drónnak, ahogy az előző írta, de erre nagyon rácseszel szerintem. Majd írd meg mi lett.
2017. jún. 14. 08:04
 13/19 anonim ***** válasza:
68%
Bizony, a légtér nem a Te tulajdonod. Barátnős duma tényleg elég vacak. Amúgy annyi minden be van manapság kamerázva, utcák, terek, utak, műholdakkal már belátnak az udvarodba.
2017. jún. 14. 08:08
 14/19 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem jól tette hogy lelőtte. Legközelebb már nem fog berepülni. Ha meg megkérdezik, hogy nem láttál-e egy drónt, tagadd le. Vidd el messze aztán dobd ki az erdő szélén, de előtte vedd ki belőle az SD kártyát.
2017. jún. 14. 12:35
 15/19 A kérdező kommentje:
Eddig nem jelentkezett senki érte. Amúgy annak aki azt írta hogy a barátnős duma elég szar, megnézném az arcát ha a barátnője mondjuk bikinibe napozna az udvaron és drónnal elkezdenék filmezni, akkor mit tenne.
2017. jún. 14. 13:48
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
Biztos nem kezdene el puskával hadonászni, ehhez azért igencsak alacsony értelmi színvonal kell.
2017. jún. 15. 07:43
 17/19 anonim ***** válasza:
15%
Mivel egy komolyabb drón simán kerül 5-6 százezerbe, készülhetsz, hogy a bűncselekményed miatt felelősségre leszel vonva, börtönre is számíthatsz.
2017. jún. 23. 14:51
 18/19 A kérdező kommentje:
Szomszéd unokatesója nyaralt náluk, olyan 16-17 év körüli gyerek. Na azt gondolta jó dolog lesz. Azóta elbeszélgettem a fejével, a drónt visszakapta. Azt mondta megbánta nagyon (hát reméltem is hogy megbánta). Kérdeztem mennyiért vette. Azt mondta 16ezer volt. Úgyhogy mindenkinek aki a többszázezres mondókájával jött, azoknak üzenem ne vegyetek lottó szelvényt. Úgy derült ki hogy kérdezte hogy nincs-e véletlenül a mi udvarunkon egy drón, megkérdeztem miért lenne? Akkor mondta hogy egy átreptette hozzánk is. Aztán mondtam el neki mi a helyzet. Na akkor olyan bocsánatkérés sorozatba kezdett, hogy olyat még nem hallottam. Visszaadtam neki meg elbeszélgettem a fejével hogy mégis mit gondol.
2017. jún. 23. 23:08
 19/19 anonim ***** válasza:
21%

Hidd el hogy vannak több százezres gépek. Profi kamerásoknál már láttam. Felettünk is repült egy gép két hete. Magyarázat: esküvő volt a szemközti étteremben, és vágóképet készítettek az esküvői filmhez. Mivel én is repültem kopterekkel egy ideig, kimentem beszélgetni a sráchoz. Egy Yuneec Typhoon volt, rákereshetsz hogy hányszor 15 ezer forint. És igen, mivel filmezett, volt engedélye. Ergo ha ilyen esetben lövöd le a gépet, bajban vagy, ki kell fizetned az okozott károkat. Főleg hogy a magyar törvényekben a légtér ott kezdődik ahol a tereptárgyak véget érnek. És hiába a tiéd a telek, felette a légtérben az repül ami akar, nincs beleszólásod. Jelentheted a légtérfelügyeletnek, de mást nem tehetsz hivatalosan. Szóval szerintem még elő is szednek amiért puskával hadonásztál.

És ha nincs kedved keresgélni, itt a link a Typhoonhoz: [link]

2017. jún. 24. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!