Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van akkor, ha visszavontam...

Mi van akkor, ha visszavontam egy telefon megvételét jófogáson és ezért feljelentenek?

Figyelt kérdés
Mikor és hogyan tudom meg? Milyen következményekre számíthatok?
2017. jún. 11. 12:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Már abból is hogy itt állandóan váltogatod a profilokat, valószínűsíthető hogy nem idegen számodra a személyazonossággal való visszaélés sem. Remélem elkapnak.
2017. jún. 11. 14:25
 12/19 anonim válasza:
Szó nincs semmilyen csalásról. Egyszerűen elutaltam a pénzt aztán a bizonylatot amit ad a bank az utalásról lefényképeztem és elküldtem neki. Aztán másnap meggondoltam magam és visszavontam az utalást, mert eszembe jutott, hogy mi van, ha lopott a teló és azért ilyen olcsó? Szóval továbbra is varra várom a válaszokat, hogy mi van akkor, ha ő ezért feljelent? Milyen következményekre számítsak?
2017. jún. 11. 15:10
 13/19 anonim válasza:
Na ezt most elszúrtam, mert nekem tényleg két fiókom van, ès ezek közül az egyik névtelen. Én lennék a haverja akivel a kérdést kiíratta, csak nem vettem észre hogy átjelentkeztem a másikba.
2017. jún. 11. 15:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez már a 3. Fiók ugyanannál a kérdésnél
2017. jún. 11. 16:29
 15/19 Varmar válasza:
Irjatok mar hogy milehet
2017. jún. 11. 18:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Mész a sitkóra, az lehet.
2017. jún. 11. 18:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha volt már ügyed akkor kaptár, ha még nem, akkor felfüggesztett, próbára bocsájtás, esetleg pénzbírság, és sújtson dolgozó népünk megvetése.
2017. jún. 11. 19:37
 18/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ez gyakorlatilag valóban átverés. Elutaltál pénzt, elküdted ennek az igazolását, aztán visszavontad. A másik oldalról ez látszik, ezért jogos a feljelentés. Ha első hasonló eset, akkor legfeljebb felfüggesztett lesz, de lehet, hogy csak bírság.
2017. jún. 12. 08:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Semmi, nem jött létre az üzlet.

Ahogy értem, elutaltad a pénzt, majd a banki átutalás másolatát olyan módon elküldted az eladónak, hogy az gyorsabban megérkezett hozzá, mint az összeg.

Ekkor az eladó sérelmezte, hogy szerinte az átutalásról szóló papír ceruzával van kitöltve.

Gondolom ezután a banknál töröltetted az átutalást (ha jól tudom bizonyos időn belül lehetséges).

Azaz pénz nem ment át, terméket nem kaptál. Elálltál a vásárlástól.

Ezért mi okból lehetne bárkit is feljelenteni?

Ha viszont az átutalásról szóló papír tényleg hamis és a telefont elküldték neked, az bűncselekmény (pontosabban, már az bűncselekmény, ha hamis banki átutalásról szóló papírt küldesz valakinek).

(Más kérdés, hogy postai utánvéttel kellene az ilyet rendezni szerintem. Mert ugye előre nem fizetünk magánszemélynek, a másik, csak a saját bankszámlaegyenlegünknek hiszünk, ha fizetnek számunkra.)

ui.: Az, hogy másik profilról a saját kérdésed alá válaszolsz, még az itteni kitiltásodat is maga után vonhatja...

2018. jan. 12. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!