Mi van akkor, ha visszavontam egy telefon megvételét jófogáson és ezért feljelentenek?
Semmi, nem jött létre az üzlet.
Ahogy értem, elutaltad a pénzt, majd a banki átutalás másolatát olyan módon elküldted az eladónak, hogy az gyorsabban megérkezett hozzá, mint az összeg.
Ekkor az eladó sérelmezte, hogy szerinte az átutalásról szóló papír ceruzával van kitöltve.
Gondolom ezután a banknál töröltetted az átutalást (ha jól tudom bizonyos időn belül lehetséges).
Azaz pénz nem ment át, terméket nem kaptál. Elálltál a vásárlástól.
Ezért mi okból lehetne bárkit is feljelenteni?
Ha viszont az átutalásról szóló papír tényleg hamis és a telefont elküldték neked, az bűncselekmény (pontosabban, már az bűncselekmény, ha hamis banki átutalásról szóló papírt küldesz valakinek).
(Más kérdés, hogy postai utánvéttel kellene az ilyet rendezni szerintem. Mert ugye előre nem fizetünk magánszemélynek, a másik, csak a saját bankszámlaegyenlegünknek hiszünk, ha fizetnek számunkra.)
ui.: Az, hogy másik profilról a saját kérdésed alá válaszolsz, még az itteni kitiltásodat is maga után vonhatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!