Lenne értelme beperelni az orvost? Van erre egyáltalán
lehetőségem?
Figyelt kérdés
3 éve felkerestem egy fogorvost, hogy egy kiesett tömést visszategyen. Ez meg is történt, csak mellé kaptam mégy egy extra szolgáltatást is, amit nem kértem. Azt mondta, kitisztítja a fogközeimet, ami nála azt jelentette, hogy a tökéletesre szabályozott fogaim közé kb 1-2 mm-es réseket csiszolt. Elég sokat szenvedtem azóta emiatt, szinte lehetetlen tisztán tartani, állandóan begyullad a fogíny, elmozdultak a fogaim, elkezdtek romlani... mivel a körzeti foforvosom nem akart hozzányúlni, ezért elmentem magánrendelésre. Ott azt mondták, hogy alig van fogam, amihez nem kell nyúlni, és ez arra vezethető vissza, hogy szét lett fúrva a zománc. Emiatt fel kell építeni újra a fogakat tömőanyagból, hogy megszünjenek a fogközök. Ez viszont nem kevés pénz (több100 ezer, de inkább közel a millióhoz), ráadásul nem az én hibámból történt. Tudok tenni valamit ilyen esetben?
Hát van számla, vagy ilyesmi? Bármi amivel tudod bizonyítani a dolgot?
2017. jún. 2. 15:07
2/9 anonim válasza:
1. Beszéltél már ezzel a fogorvossal az elmúlt 3 évben? Hogy szerinted hibázott, és nem e hozná helyre?
2. Tudnád valahogy bizonyítani, hogy egyáltalán jártál nála, pláne azt, hogy ő csiszolta le a fogzománcod? Még ha számlád van is a kezelésről, annak nem nagyon lesz nyoma sehol, hogy a tömésen kívül mit csinált...
2017. jún. 2. 16:23
3/9 A kérdező kommentje:
Számlám nincs. Semelyik nem ad. De láttam, hogy számítógépben rögzítette a megjelenésem, illetve valahogy elszámolta a TB felé, hogy ott jártam. Nem beszéltem vele, mert nem gondoltam volna, hogy ekkora a probléma. Az exem fogait ugyanúgy szétfúrta/szétcsiszolta, ő is járt nála, a rokona a fogorvosnál az asszisztens. A mostani fogorvosom tisztában van az előtte-utána állapotokkal, ugyanis ő kezelt évekig, azért nem mentem hozzá egy ideig, mert elment szülni, babázott, akkor történt az eset a másik orvossal.
2017. jún. 2. 17:09
4/9 A kérdező kommentje:
Az ügyfélkapun fent van, hogy jártam nála.
2017. jún. 2. 18:15
5/9 anonim válasza:
Beszélj egy ügyvéddel, de szerintem esélytelen
Amúgy érdekes, de az én fogorvosom ill az előző is mindig ad számlát( elmúlt 13 évről beszélek, ami alatt kb 25 alkalommal voltam fogászaton)
2017. jún. 3. 14:15
6/9 A kérdező kommentje:
Miről adott volna számlát, ha nem kellett fizetni?
Nemsokára megkapom a kezelési papírokat, amiket nem adott oda amikor nála jártam. Aztán megkérdezem a mostani orvosomat, ő mit gondol erről.
2017. jún. 3. 15:58
7/9 anonim válasza:
Ha dokumentalva van, hogy nala jartal es o mit csinalt, valamint van egy neked kedvezo szakvelemeny, akkor igen, jo eselyed van.
2017. jún. 3. 19:07
8/9 anonim válasza:
"a tökéletesre szabályozott fogaim közé kb 1-2 mm-es réseket csiszolt. Elég sokat szenvedtem azóta emiatt, szinte lehetetlen tisztán tartani, állandóan begyullad a fogíny, elmozdultak a fogaim, elkezdtek romlani..."
"Nem beszéltem vele, mert nem gondoltam volna, hogy ekkora a probléma."
Márpedig ha szétfúrják a fogzománcod és elkezdenek romlani a fogaid meg elmozdulni, azt magánorvosi szakvélemény nélkül is látni lehet, hogy elég nagy probléma, pláne 3 év alatt...
2017. jún. 7. 19:25
9/9 A kérdező kommentje:
Ez alatt az idő alatt ahhoz az orvoshoz jártam, akihez körzetileg tartoztam. Nagyon sokan dicsérték, hogy jól dolgozik, lelkiismeretes, gondoltam annál a nőnél csak jobb lehet. Elég rendszeres vendég voltam nála (6 hónapnál gyakrabban jártam), mert 1 tömésem állandóan kiesett. Minden alkalommal megkérdeztem, hogy "Biztos nem kell semmit csinálni? Tényleg minden rendben?" , mert én úgy láttam, hogy van probléma bőven, és egyre több. Ő azt mondta, hogy minden oké, sőt, a kiesett tömésemet sem kéne visszatenni, mert olyan kicsi... és majd a szervezet visszatermeli a zománcot magától, használjak lila Elmexet. Ezek után felhívtam a régi orvosomat, hogy dolgozik-e már, mert már nagyon jó lenne, ha valaki normálisan megnézné, mi a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!