Mit tud a rendőrség tenni cyber bullying ellen?
aha, és ha pl van egy csomó screenshot ahol fenyeget, és másoknak is megvan ugyan ez az üzenet, akkor az már ér valamit?
Barátom nagyon akarja, hogy feljelentsem, de szerintem se tudnak semmi érdemit csinálni, mert ha csak be nem zárják mindig internet közelben lesz, ergó csak magamba rugnék, ha feljelenteném.
a screenshot önmagában semmit nem ér. Photoshoppal vagy más képszerkesztő programmal bárki gyárthat bármilyen szöveget vagy személyt tartalmazó "beszélgetést".
Egyébként tiltsd le és annyi. Nem írtad hogy milyen felületen zaklat mert van ahol rendszeren belül van lehetőség zaklatókat jelenteni.
Te miről beszélsz?
Feljelented zaklatásért.
Lemegy az eljárás, aztán majd valamit löknek neki.
Ha tovább folytatja, akkor már ússza meg ennyivel.
"aha, és ha pl van egy csomó screenshot ahol fenyeget, és másoknak is megvan ugyan ez az üzenet, akkor az már ér valamit? "
Persze.
"mert ha megbírságolják se érdekli, ha közmunkára ítélik se érdekli"
Az, azért erre nem fogadnék a helyedben. Elméletileg lehet, hogy nem érdekli, de amikor konkrétan fizetnie kell, akkor majd fogja érdekelni.
Semmit igazából, nagyon erős bizonyítékok kellenek, vagy beismerés.
Mert még ha be is viszik kihallgatni, bizonyítsad, hogy azokat tényleg ő írta, nem csak valaki feltörte a profilját, vagy ellopta a személyazonosságát.
Az a baj, hogy egy ideje már zaklatja a barátaimat és engem is. Most én vagyok a soros épp. Az egyik barátnőmet öngyilkossággal fenyegette, akkor mentőt hívtak rá, és mint ha semmi nem történt volna, pedig borsos ára volt annak, hogy bevigyék.
Mikor ez az egész folytatódott senki sem akart szóba állni vele, és most ott tartunk, hogy egyik barátom se akarna rendőrségre menni miatta, mert csak engem csesztet facebookon (mág vagy 3 kamu profilt csinált, és barátaim barátainak írogat rólam, amiket én persze visszakapok, hogy ez mit akar? erről van screenshot pl), ők ebből inkább kimaradnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!