Kislányom eltörte az ismerősöm telefonját, mi a teendőm?
A fehér részen keletkezett repedés és karc mit jelent? A kijelzőn vagy a burkolaton? Mert ha kijelző reped be, akkor általában ott színek elfolynak, és egyéb furcsaságok is megjelennek a sérüléstől.
Bár lényegtelen is, de ha még javíttatni is kell, a kijelzőcsere is sokkal olcsóbb mint egy másik készülék, pláne, ha csak burkolatot kell cserélni.
A lényeges pont viszont ott következik, hogy jogilag nem is vagytok hibáztathatóak, mivel a tulajdonos felelőtlenségéből keletkezett a kár, tehát, ha azt mondanátok, hogy nem foglalkoztok vele, akkor sem tudna jogilag semmit elérni mert a kisgyerek ilyen esetben nem hibáztatható.
Új készüléket semmiképpen se vegyetek neki, mert tényleg csak nyerészkedni akar rajtatok, vagy ajánld fel neki, hogy amennyibe a kijelző és/vagy burkolat csere kerülne, akkora összegben lehet új készülék...
Előttem lévő hozzászóló:
Nem tudjuk milyen készülékről van szó, de a drágább 150.000Ft feletti készülékek kijelző cseréje is legrosszabb esetben megáll 50-70.000Ft-ból, ha gyári javítást kér, maszek esetében akár olcsóbban.
Innentől sehogy sem lehet olcsóbb alternatíva az, ha másik készüléket vásároltatna.
nem.
leginkább semmi sem kötelezhet, mert:
1. kétéves totyogós közelében semmi értékeset nem rakunk a gyerek hatósugarába. ez alap. az, hogy ő a székre rakta a telefont, kifejezetten gondatlan, nemtörődöm magatartás, ami mindenképpen csökkenti a kárigényt.
2. kiskorú gyerek károkozásáért csak abban az esetben felelős a szülő/gondviselő/stb. ha a tőle elvárható mértékben nem felügyeli a gyereket.
na most az, hogy egy kétéves téblábolás közben felborul és felborít ezt-azt, teljesen normál dolog. ezt megakadályozni nem lehet és egyébként nem is kell, különben sosem tanulja meg.
szóval én azon a véleményen vagyok, hogy ha jó fej akarsz lenni, akkor beszállhatsz a javításba (de annak is max a felébe), de egyébként a szája jár neki, pénz nem.
Na ne :D Irreális amit az ismerőd követel. Ha összetöröm valakinek az autóját, akkor sem arra vagyok köteles, hogy vegyek neki egy újat, hanem hogy álljam a javíttatás költségét. Itt neked is ezt kell tenned. A leírás alapján kb. megrepedt a burkolat, nem vagyok szakértő, de ez nem egy túl drága mulatság, pláne egy képernyő cseréhez képest.
Ha ez számára nem elfogadható, akkor hagyd a francba. Semmivel az ég világon nem tudja bizonyítani senki előtt, hogy az a karcolás nem volt az esés előtt is a telefonon... meg úgy amúgy az esés tényét se.
Ez az a pont, ahol az ismerősödnek azt kell mondani:
"Jó fej akartam lenni, több korrekt megoldást is felajánlottam, szó nélkül fizettem volna a javíttatást. De te a jóindulatomat kiszagolva rögtön megpróbáltál visszaélni vele. Elmész te a fenébe, csinálj a repedt telefonoddal amit akarsz. Tőlem innentől ebben az ügyben jogerős határozat nélkül egy forintot nem fogsz látni. Sok sikert hozzá, te önző sz*rházi."
Ezek után eszedbe ne jusson fizetni, akár csak a javíttatást is.
Most jön majd az, hogy amikor látja, hogy új telefont egészen biztosan nem veszel neki, akkor mégis belemegy majd a javíttatásba. Mondd meg neki, hogy az az ajánlat nem él már, az aljas bepróbálkozásával eljátszotta a jószándékodat. Ha akar valamit, jogi úton lehet próbálkozni. És ne ijedj meg, 0% esélye van, nevetséges az egész. Ne engedj.
Ne felejtsd el, hogy amit ennek az egocentrikus, mohó libának a telefonjára költenél, a saját gyerekeidtől veszed el. Ne légy lúzer. Az ilyenekkel szemben a sarkadra kell állnod.
" elveszíti az eredetiségét " na ezzel mégis mire akarna kilyukadni? Egyre inkább látszik ebből, hogy arra szeretne játszani, hogy vásároljatok neki egy telefont.
Semmi baja nem lenne a telefonjának, ha abba egy teljesen azonos kijelző kerülne, mint ami volt, szóval ez így kicsit sántít.
Főleg, hogy mellé a régit is meg akarja tartani...
Ráadásul mint írod, több gyerek is volt ott az udvaron, így végképp felelőtlenség volt, hogy otthagyta a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!