Hogy ha avval vádol egy ismerősöm hogy a bankkártyáját használtam online utalásokra, ami igaz is de ő adta meg az adatokat az milyen vétségnek minösül?
Egy éve az élettarsa voltam
Azután is hogy ott hagytam rendszeres telefon beszélgetéseink voltak. Azt mondta hogy ő segít nekem hiszen tudja az anyagi helyzetemet.mert nőt még így nem szeretett. Rendszeressen segített is. Most 620000 ft ot követel tőllem vissza. Rendörséggel, feljelentéssel fenyegetőzik. Nyilvánossan kiirta társasági oldalra róllam rágalmazó dolgokat. Mit tehetek.
Nem lehet rágalmazó dolog, ha igaz. Ha valaki más tulajdonát a sajátjaként kezeli, azzal sikkasztást követ el. Jelen esetben te más pénzét úgy költötted mintha a tiéd lenne. Azzal hogy azt mondta hogy segít, nem ugyanaz mintha azt mondta volna hogy akkor korlátlanul használd a bankszámláját a saját kiadásaid fedezésére - ha viszont igen és te ezt bizonyítani tudod, akkor nem rágalmazhatna. Téged nem véd az a tény hogy tudtál a hozzáférési adatokról, ha amúgy nem kaptál felhatalmazást arra hogy használd. Vagy nem is kértél? Akkor megint nem vagy jobb helyzetben, mert az lopás.
Mire megkeres a rendőrség, jó ha van egy ügyvéded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!